Realu dvojbeni Pepe i Benzema, Ancelotti: La Decima nije opsesija, već motivacija

Foto: Guliver Image/Getty Images

TRENER Real Madrida Carlo Ancelotti na konferenciji za medije uoči subotnjeg finala Lige prvaka osvrnuo se na spremnost najboljih igrača svoje momčadi i pritisak oko "La Decime", ali je komentirao i situaciju u gradskom rivalu.

"Atletico nije momčad koja se otvara kad napada, kompaktni su čak i tada, kontrolirano idu prema naprijed. Znamo da su čvrsti, igrali smo četiri puta međusobno ove sezone, no moramo pronaći način da ih pobijedimo", Ancelottijev je osvrt na suparnika u lisabonskom finalu.
 
"Atletico je snažan kao momčad, ne individualno"
 
"Atleticova sezona pokazuje kako imaju kvalitetnu momčad, a u finalu nema favorita. Nakon osvajanja Primere oni su u euforiji, ali i mi smo jednako motivirani i uzbuđeni", nastavio je talijanski strateg o novom prvaku Španjolske.
 
Prokomentirao je i moguće izostanke kod ekipe Diega Simeonea: "Istina je da su Diego Costa i Arda Turan sjajni igrači, ali odigrali su oni sjajne utakmice i bez njih dvoje tako da mislim da to neće utjecati na njihovu snagu. Oni su snažni kao momčad, ne individualno."
 
Otkrio je i kakvo je stanje s ozlijeđenim članovima njegove svlačionice: "Pepe i Benzema su jedina dva igrača koja su dvojbena, sad ne bi mogli igrati, ali imamo četiri dana da se oporave. No Varane može igrati umjesto Pepea ako bude potrebno."
 
Bale nije trenirao, ali nije upitan
 
"Bale danas nije trenirao zbog posebnog programa u teretani, no vjerujem da će i on i Ronaldo igrati, što je odlično za nas", dodao je o situaciji kod najvećih zvijezda. 
 
Potom je i objasnio koliko je Velšanin bitan za Kraljeve: "Jednom kad je došao u dobru fizičku kondiciju, pokazao je svoju kvalitetu, počeo zabijati i podijelio velik broj asistencija. Isto to očekujemo od njega u finalu, bit će mu to prvo europsko finale i siguran sam da će odigrati sjajnu utakmicu."
 
Ancelotti lovi peti naslov u Ligi prvaka
 
Dakako, nije mogao pobjeći od pitanja od kultnoj "La Decimi", desetom naslovu europskog prvaka Real Madrida. "La Decima nije opsesija, to je samo velika motivacija. Imamo sjajnu priliku da se upišemo u povijest kluba, zaista sjajnu priliku. Iskoristit ćemo svu svoju energiju da u tome i uspijemo."
 
Napomenuo je kako će Zinedine Zidane također biti velika pomoć, kao igrač koji zna kako se osvajaju veliki naslovi, mada je tu i njegovo iskustvo. Ancelotti lovi peti trofej Lige prvaka, sva četiri je uzeo s Milanom, dva puta kao igrač, dva puta kao trener.
 

Pročitajte više