Red Bull sprema slavlje, ali Vettel se ne opušta nakon pobjede u Japanu: Nije gotovo, dok nije gotovo!

 Foto: Getty images / Guliver image 

 SEBASTIANA Vettela nisu spriječili ni problemi s KERS-om u kvalifikacijama, u Japanu je danas zabilježio još jednu pobjedu ove sezone, svoju petu u nizu. 

Mark Webber je strategijom od tri prolaska kroz boks uspio osvojiti drugo mjesto u posljednjim krugovima utrke kada je prestigao Romaina Grosjeana. Lotusov vozač je fantastično startao s četvrtog mjesta i vodio veći dio utrke, no na kraju je završio na trećem mjestu.

Fernando Alonso u Ferrariju bio je četvrti, Kimi Raikkonen peti.

Sauber je postavio još jedan odličan rezultat. Hulkenberg je utrku završio na šestom mjestu, a Gutierrez je osvojio svoje prve bodove završivši utrku na sedmom mjestu.

Lewis Hamilton nije završio utrku nakon što je probušio gumu na samom startu u kontaktu sa Sebastianom Vettelom. Nico Rosberg je dobio kaznu prolaska kroz boks jer ga je momčad neoprezno pustila da krene na stazu dok je nailazio Sergio Perez, te je tako utrku završio na osmom mjestu.

Jenson Button bio je deveti, Felipe Massa, koji je također dobio kaznu prolaska kroz boks, deseti.

Obzirom da je Alonso završio na četvrtom mjestu, Vettel još nije teoretski osigurao obranu naslova. Vettelu je ovo bila četvrta pobjeda u Japanu u posljednjih pet godina i peta zaredom ove sezone. Četiri utrke prije kraja ima 90 bodova prednosti ispred Alonsa, a u igri je još 100 bodova.

 

"Volim oviu utrku. Već se veselim druženju iduće godine. Imamo lijepu prednost, ali moramo nastaviti raditi. NIje gotovo, dok nije gotovo", rekao je Vettel nakon utrke. 

Alonso je svjestan da je kraj blizu. 

"Čak i da Vettel ne završi sve utrke do kraja, ja moram sve pobijediti, pitanje je vremena kada će on postati svjetski prvak"

Pročitajte više