Repeša priznao: Kriv sam što je utakmica otišla u produžetke i što smo se nepotrebno potrošili

Foto: Ales Fevzer/Cropix

HRVATSKA je pobjedom protiv Grčke osigurala prvu poziciju u skupini F, te će u četvrtfinalu Eurobasketa na najlakšeg suparnika - Ukrajinu.

Imala je Hrvatska +3 u posljednjim trenucima četvrte četvrtine, ali je Zisis tricom donio produžetke Grcima u kojima je Hrvatsku do pobjede odveo serijom poena Bojan Bogdanović.

"Moja greška je što smo došli do produžetaka. Htjeli smo pokazati da možemo braniti napad, nažalost nismo uspjeli i zato smo se dodatno potrošili. Ključno je bilo tko će nametnuti svoj ritam. Oni ne mogu trčati s nama, ali su nas uvukli u svoju uspavanku", rekao je hrvatski izbornik Jasmin Repeša za HTV.

Ukrajina?

"Najbitnija utakmica na prvenstvu! Nema više lakih suparnika. Atletski su moćni, ali mi smo favoriti. Trebamo se odmoriti, imamo puno sitnih ozljeda."

Repešina poruka navijačima:

"Na polufinale čekamo godinama, već danas počnite razmišljati o ulaznicama i dođite nas podržati."

Kovačić: Bogdanović je briljantan, a Žorić mora bolje u napadu

Emilio Kovačić, bivši hrvatski reprezentativac, izjavio je kako je pobjeda najbitnija.

"Pobjeda je tu i to je najbitnije. Vidjelo se da smo puno bolji kad ne uzimamo nerezonske šuteve i kad ne forsiramo. Ipak, trebali smo braniti onaj zadnji napad", rekao je Kovačić i prokomentirao igru najboljeg hrvatskog košarkaša Bogdanovića.

"Bojan je veliki dobitak za nas. Briljirao je u produžetku, sjajan šut, odlična leđna tehnika i fantastičan atletizam", izjavio je Kovačić i dodao da Luka Žorić mora bolje igrati u napadačkom dijelu.

Što skaut Phoenix Sunsa zna o Ukrajincima?

"Jaki, visoki i skočni. Međutim, puno ovise o naturaliziranom košarkašu Jeteru koji je fantastičan u igri jedan na jedan."

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:

Pročitajte više