Riječani ne bojte se, Lyon je od kontinentalne sile, postao kanta za napucavanje: Montpellier im zabio pet komada!

Foto: Guliver Image/Getty Images

LYON je prije samo par godina bio klub i momčad pretplaćena na četvrtinala Lige prvaka, a francuske uzastopne titule su se podrazumijevale.

Ali, u posljednje vrijeme nije ni sjena kluba koji je oduševljavao Europu i harao Francuskom, a najnoviji dokaz stigao je u 9. kolu Le Championnata, u kojem je protivnik Rijeke u sljedeće dvije utakmice skupine Europa Lige (24. listopada i 7. prosinca) teško stradao 1:5 na gostovanju kod Montpelliera.

Teškim porazom kod momčadi koja je do danas imala samo jednu pobjedu, Lyon je na 14. mjestu tablice, s tek 11 bodova i čak 12 primljenih golova.

Victor Hugo Montano i Remy Cabella zabili su po dva gola za domaćine, dok je jedan dodao Anthony Mounier. Jedini gol za goste postigao je Alexandre Lacatette.



Lyon se raspao nakon sat vremena igre, jer do tada je Montpellier vodio 2:1, da bi nakon toga u devet minuta primio tri gola, nešto slično kako je prije samo dvije godine uništavao Dinamo na Maksimiru.

Ali sada je Lyon onaj kojeg gaze, a da potop bude potpun, sedam minuta prije kraja isključen im je jedan od najvažnijih igrača Maxime Gonalons.
 

Pročitajte više