Robert Kovač: Bayern je ponizio Barcelonu, a s Guardiolom i Götzeom napravio pametan posao

Foto: Guliver Images/Getty Images

ONO što su Borussia Dortmund i Bayern napravili španjolskim adutima Barceloni i Real Madridu analizirat će se još mjesecima. Bayern je potrgao "tika-taku" i potvrdio da Barci treba remont, dok se Borussia narugala Realu i njegovim zvjezdicama.

Što misli o njemačkoj dominaciji, za Index je ispričao Robert Kovač koji je u karijeri nastupao i za Bayern i za Borussiju. Ipak, budući da mu je bavarska momčad bliže srcu, tražili smo od trenera hrvatske U-20 reprezentacije da podijeli svoje dojmove o utakmici odigranoj u Münchenu.

"Vidjeli smo jednu fantastičnu predstavu Bayerna. Iskreno, nadao sam se pobijedi Bayerna, ali nisam očekivao tako visoku pobjedu. Mislim da nitko nije očekivao da će biti 4:0, to je u jednu ruku poniženje Barce", rekao nam je Kovač, a zatim nadodao: "Vidjelo se da je Bayern imao više želje, vidjelo se to igračima u očima. Oduševili su me! Ipak, Barcelona je velika momčad i oni će u uzvratu pokušati iznenaditi. Ništa nije nemoguće, ali kako Bayern trenutačno igra bit će im zbilja teško. Njima je najbitnije da se Messi vrati u svoju formu, jer im ovako nedostaje špica koja može zabiti gol. Osim toga, Barca mora popraviti obranu", rekao je Kovač.

Guardiola, Götze i Lewandowski donose sitne, ali bitne promjene


Jupp Heynckes ima nevjerojatnu momčad, a svi se pitaju što će Bayernu Pep Guardiola i pojačanja kao što su to Mario Götze i najvjerojatnije Robert Lewandowski. Konkretno, pitanje je koliko Guardiola može unaprijediti igru Bayerna.

"Heynckes mi je drag trener, ali on je u godinama. Bayern je investirao u mlađeg trenera, a ako ti se otvori mogućnost da dovedeš Guardiolu, tko ne bi iskoristio tu šansu", pitao se Kovač. "Siguran sam da će on dodati "štih", ali neće previše mijenjati jer Bayern igra na vrhunskoj razini. Što se tiče Götzea i Lewandowskog, ti moraš kupiti jednog-dva igrača, moraš imati konkurenciju. Evo, pogledaj Barcelonu, godinama igraju sa istim sastavom. Trebaš uvijek napraviti neku promjenu, Bayern je to napravio pametno", objasnio je Kovač.

Kovač: Real je izgubio zbog očajnih pogrešaka u obrani

S druge strane, Borussia je na krilima fantastičnog Lewandowskog razbila Real. Međutim, Ronaldov pogodak daje nadu madridskom sastavu da će ipak vidjeti London.

"Real ima šanse. Oni su u stanju svakoga pobijediti i s više od 3:0, ali ako Dortmund zabije gol u Madridu, bit će teško. Kao i Bayern protiv Barcelone, vidjelo se da igrači Dortmunda imaju veću želju. Real je igrao defenzivno. Igrali su s Khedirom, Alonsom i Modrićem iza špice. Ali, nisu zato kiksali, već zbog očajnih pogrešaka u obrani", mišljenja je Kovač.

Njemačko finale? "Navijam za Bayern, zaslužili su!"

Sve u svemu, kako sada stvari stoje u Londonu nas čeka njemačko finale. Tko će izaći kao pobjednik iz tog dvoboja?

"Da, njemačko finale kako sada stvari stoje. Ako dođe do toga, šanse su pola-pola. To je jedna utakmica i teško je reći. Siguran sam da ćemo gledati pravu borbu, ali bilo bi mi draže da Bayern osvoji. Oni su izgubili u posljednja dva finala i sada su zaslužili slaviti", za kraj će Kovač.

Pročitajte više