Ronaldo: Oduvijek sam sanjao osvajanje Lige prvaka s Real Madridom

Foto: Guliver Image/Getty Images

CRISTIANO RONALDO s Real Madridom lovi naslov europskog klupskog prvaka, do sad već mitske "La Decime" Kraljevima je preostao na putu samo gradski rival Atletico Madrid, a do trofeja Lige prvaka pokušat će doći 24. svibnja u Lisabonu.

Mnogo toga na tom susretu ovisit će o Portugalcu, koji želi jednu od najboljih sezona u karijeri okruniti velikim naslovom i s dodatnim samopouzdanjem otići na SP u Brazil. "Oduvijek sam sanjao osvajanje ovog natjecanja s ovim klubom", poručio je Ronaldo u razgovoru za Uefa.com.
 
"Mislim da sam dio povijesti ovog kluba, ne samo zbog golova, iako je ruđenje rekorda Di Stefana velika čast i veliki doseg", nastavio je spominjući rušenje rekorda od 51 pogotka Di Stefana u europskim kupovima.
 
"Mnogo godina smo proveli pokušavajući doći do naslova u Ligi prvaka, od prvog dana kad sam došao u klub osjetio sam pozitivan pritisak oko toga, a ove godine osjećamo da smo samo mali korak udaljeni od uspjeha", otkrio je najbolji igrač svijeta u 2013. godini koliko trofej Lige prvaka priželjkuju na Santiago Bernabeuu.
 
Ronaldo prvi put u finalu LP s Real Madridom
 
"Blizu smo nečega posebnog u cijeloj povijesti kluba, naravno da ćemo dati sve od sebe i pokušati pobijediti, momčad je u dobrom stanju i puna je samopouzdanja", dodao je Ronaldo, koji će igrati svoje prvo finale Lige prvaka u dresu Real Madrida, kojeg nosi pet sezona.
 
Na red je došao i protivnik, momčad Diega Simeonea sigurno će pružiti snažan otpor. "Bit će to težak susret, Atletico je vrlo kompaktna i mentalno snažna ekipa, mislim da će na kraju o pobjedniku odlučivati detalji."
 
Na kraju se dotaknuo trenera Carla Ancelottija, kojem je posvetio nekoliko lijepih riječi. "Od početka je vrlo ugodno raditi s njim, sjajna je osoba, jedinstven čovjek, a što se tiče njega kao trenera, tu nemam što reći, već je sve osvojio. No, zaista je lijepo raditi s njim, nadam se da će ovdje ostati još godinama", završio je na kraju Portugalac.

Pročitajte više