Ronaldo kod Schalkea prekinuo golgeterski post, Marcelo dodao bombu u rašlje za 2:0

Foto: Getty / Gulliver

REAL je godinu dana kasnije u Gelsenkirchenu, na istom mjestu gdje je pobjedom 6:1 krenuo u završni juriš na Decimu, slavio 2:0. Uzvrat je 10. ožujka na Santiago Bernabeu, ali nakon ovakvog rezultata prve utakmice, očigledno je da će biti samo formalnost.

Real je jedini klub koji je ove sezone u skupini pobijedio svih šest utakmica, a savršeni niz nastavio je i na gostovanju u Njemačkoj.

Lucas Silva, 22-godišnji veznjak koji je prije mjesec dana došao iz Cruzeira, prvi put je igrao za prvu momčad. Dani Carvajal bio je na desnom beku umjesto Alvara Arbele, a Pepe se nakon mjesec dana i ozljede rebra vratio se na mjesto središnjeg braniča.

Cristiano Ronaldo bio je pod posebnim povećalom, jer zadnji gol zabio je prije mjesec dana, nakon čega je nanizao tri utakmice u Primeri bez gola, a uz to ga muči i koljeno.

Matija Nastasić, kojeg je Schalke posudio iz Manchester Cityja, prvi put igrao je za novi klub u LP, dok je Klaas-Jan Huntelaar nastupao protiv bivšeg kluba. Ipak, o svih igrača Schalkea, najviše komplimenata i simpatija pobrao je Timon Wellenereuther, 19-godišnji golman Schalkea, koji je od pokazuje da nije nimalo impresioniran nastupom protiv suparnika koji bi mnoge opčinio, posebno uz zaglušujuću pjesmu 54 tisuće navijača.


Schalkeov trener Roberto Di Matteo pokazao je što mu je osnovni plan u prvoj utakmici na domaćem terenu: ne izgubiti. Taktičkim rasporedom podsjetio je na bunkere koje je sagradio u Chelseaju, s kojima je odolio napadima Barcelone i Bayerna i uzeo Ligu prvaka 2012.

Protiv Reala nakrcao je obranu s petoricom kako bi otupio Realov BBC trozubac i do 26. minute plan mu je funkcionirao odlično, čak je najbolja prilika do tada bila ona domaće momčadi, kada je Huntelaar odlično pucao prizemno u Casillasov lijevi kut, ali legendarni vratar bacanjem spašava gol.

Samo minutu kasnije Real je "jednom nogom u četvrtfinalu": Carvajal je odlično ubacio s desne strane, a Ronaldo je snalažljiviji od tri čuvara i glavom savladava mladog Wellenreuthera za završetak njegove golgeterske suše, koja je trajala tri utakmice.

U 33. minuti drugi veliki udarac za Schalke - Huntelaar je ozlijeđen i mora iz igre. Najbolji strijelac mora van, mijenja ga Felix Platte. Neposredno prije i poslije prinudne zamjene, Wellenereuther dva puta odlično spašava izgledne prilike za Real; prvo je obranio udarac Benzeme, koji je sam izašao pred njega, a zatim iz rašlji izvukao Ronaldov udarac iz slobodnjaka. Do kraja poluvremena će još bez respekta izaći u susret Ronaldu i izgurati ga s terena.

U drugom dijelu tempo utakmice pada, Real igra s pola snage, Schalke ne pokazuje želju, ali nema ni snagu zaprijetiti mu sve do 74. minute kada je Uchida je na desnoj strani povratno odigrao za Plattea, koji iz prve volejom pogađa prečku. Zatim lovi i odbijanac, ali u padu ne uspijeva dovoljno jako pucati i Casillas lovi loptu.

Pet minuta poslije, sve je gotovo: Ronaldo je uspio sačuvati loptu na lijevom boku, dodao je Marcelu na rubu kaznenog prostora, a on sjajno gađa dalji gornji kut Schalkeovog gola.

 

Pročitajte više