Sammir najbolji igrač "preslabe lige": Nakon šest godina, želim vani!

Foto: Cropix / D: Krajač

SAMMIR je prvo ime HNL-a! Vodećeg strijelca lige odabrali su kapetani svih klubova; dali su mu više glasova nego Andreju Kramariću i Franku Andrijaševiću. Dinamovac je dobio 62 boda više od drugog dinamovca iz Lokomotive. Dinamu je pripalo i četvrto mjesto; na njemu je Mateo Kovačić. Sedmi put u deset godina nagrada je otišla u ruke dinamovca, a Sammir je kipić dobio i prije dvije godine.

Kapetan svakog prvoligaškog kluba odabao je pet imena i bodovao ih, najboljeg s deset bodova. Sammir je bio ispred svih.

"Ova nagrada mi znači jer su me izabrali kolege. Ovo dolazi od igrača i ima posebnu težinu. A i sama nagrada je dosta teška, naći će ipak mjesto u mom domu. Bila je ovo sjajna godina. Najbolji igrač lige, poziv u reprezentaciju zbog čega sam još sretan... Sada je cilj Svjetsko prvenstvo u Brazilu, tamo ću tek biti motiviran", poručio je Sammir uz osmijeh.

U Brazil će i puno prije, već ovih dana. "Jedva čekam zagrliti sinčića Noaha i s njim provesti Božić. Iako mi se dogodilo puno lijepih stvari, bila je ovo izuzetno zahtijevna i izazovna polusezona" 

"Rezultati u Europi su malo razočaravajući, ali teško je biti bolji uz ovako slabu ligu. Budućnost? Želim vani, već sam ovdje šest godina, no Dinamo želi da ostanem još godinu i pol", iskren je Brazilac.
 

Pročitajte više