Schumijeva svita: Samo ova sedmorka ima pristup teško ozlijeđenom Kaiseru

Sabine Kehm, Schumacherova osoba od najvećeg povjerenja.

Foto: Guliver Image/Getty Images 

NITKO osim njih ne zna u kojoj sobi bolnice u Grenobleu je Michael Schumacher. Kretanje petim katom je ograničeno, na pitanja se ne odgovara...

Tako Marca počinje priču o najbližim ljudima šampiona formule, koji je pet dana poslije teške ozljede mozga tijekom skijanja, u induciranoj komi nakon dvije operacije.
 
Samo ovih sedam ključnih figura njegovog života zna sve što se s njim događa i budno paze da informacije ne idu dalje:
 
Vjerna žena Corinna
 
Corinna Betsch, s kojom je u braku od 1995., nakon što je ona jednog njemačkog pilota formule (Heinz-Haralda Frentzena) zamijenila onim uspješnijim, ne možete pronaći na stranicama celebrity magazina, jer posvetila se odgoju djece, Gine Marije (16) i Micka (14). Velika je obožavateljica životinja i prvakinja u jahanju, koja je muža nagovorila da kupe ranč, na kojem zajedno uživaju u jahanju.
 
Brat Ralf, rival i prijatelj
 
Šest godina mlađi od Michaela, bio je dobar vozač, ali naravno, manje talentiran od brata. Pobijedio je na šest utrka između 2001.i 2003. i bio četvrti u ukupnom poretku 2001. i 2002. Njihov odnos danas je dobar, ali na stazi su itekako znali zakačiti. 
 
Willi Webber, moćni menadžer
 
Zastupao je mnoge vozače, ali najveći ulov mu je naravno Schumcher, kojeg je zamijetio još kao jako mladog i vodio mu karijeru od Formule 3, do vrha F1. Za to je nagrađen lijepim komadom (15 posto) Schumacherove zarade. Vodio je i poslove brata Ralfa, ali i super modela Claudie Schiffer i Naomi Campbell, prije nego što se povukao zbog poreznih problema.
 
Ross Brawn, srodna duša iz Benettona i Ferrarija
 
Genijalni engleski inžinjer ima velike zasluge u svih sedam Schumacherovih naslova (dva s Benettonom i pet u Ferrariju), jer zajedno su tvorili nepobjedivii dvojac. Pokušali su nastaviti idilu u Mercedesu, ali im od 2010. do 2012. nije išlo.
 
Sabine Kehm, biografkinja zadužena za odnose s javnošću
 
Bivša novinarka Süddeutsche Zeitunga, od 2000. Schumacherova je časnica za vezu s medijima i njegova najbliža suradnica. Napisala je "Driving Force", njegovu službenu biografiju. Od Schumacherove ozljede besprijekorno pazi na plasman informacija vezanih za ozlijeđenog šampiona.
 
Gerard Saillant, doktor i anđeo čuvar
 
Genij neurokirurgije, kako zovu predsjednika Instituta za mozak i leđnu moždinu, osobni je Schumacherov prijatelj i njegov anđeo čuvar, koji je uz njega od 1999. i teške nesreće u Silverstoneu, a liječio ga je i nakon nesreće na motociklu 2009. u Cartageni. Došao je u Grenoble autom iz Pariza odmah nakon nesreće.
 
Jean Todt, drugi otac
 
Predsjednik FIA-e i bivši Schumacherov šef u Ferrariju, Michaela smatra svojim sinom.

Pročitajte više