Sedam crvenih i 18 žutih kartona: Lovren kao zločesti dečko francuskog nogometa

Foto: AFP

DEJAN LOVREN odigrao je u dresu Lyonu osamdesetak susreta u svim natjecanjima, a zaradio je pritom 18 žutih kartona i čak sedam crvenih. Nevjerojatan je to prosjek, koji mu je priskrbio titulu zločestog dečka Le Championnata. Posebno je interesantan podatak kako Lovren s obzirom na minutažu, u prosjeku svaku šestu prvenstvenu utakmicu završi s isključenjem.

Francuski mediji raspisali su se o tom problemu nakon što je proteklog vikenda Lyon poražen kod Ajaccioa uz treće ovosezonsko isključenje hrvatskog nogometaša. Ističu kako Lovren nema imidž zločestog dečka, međutim kada se pogleda statistika, ne smije se dvojiti kako se radi od jednom od najgrubljih igrača elitnog francuskog nogometnog razreda.

Nakon subotnjeg dvoboja Lovren se nije ni pokušavao opravdati: "Šta da kažem, katastrofa. Svjestan sam što ljudi govore o meni, ali nisam ja takav, grubijan. Nije istina da startam grubo i neprofesionalno. Jednostavno to nije istina, a kartoni su više plod okolnosti. Želim to svima dokazati i vjerujem da ću dobiti priliku".

Pročitajte više