Šifo i suigrači na meti manijaka: Gađaju ih paintball-mecima i lijepe plakate za odstrel stranaca u ekipi!

DINAMO MOSKVA, klub za koji igra Gordon Schildenfeld (a Tomislav Dujmović je na posudbi u Mordoviji) prolazi kroz iznimno teško razdoblje - umjesto da se bori za vrh, nakon 11 kola nalazi se u zoni ispadanja, a "nepoznati počinitelji" napadaju igrače morbidnim metodama.

Prvo su poslije treninga maskirani napadači počeli pucati na igrače iz pušaka za paintball, pri čemu su pogođeni veznjak Alan Gatagov, pomoćni trener i maser. Gatagov, koji je pogođen u glavu, razmatra o podizanju tužbe protiv zasad nepoznatih počinitelja, a kluba je također najavio podizanje tužbe.

"Napad na igrače je planirana i organizirana akcija. Ovo je izazov za klub, na koji ćemo odgovoriti na najžešći način" poručili su iz moskovskog Dinama.

Ali, ovo nije bio jedini atak na neuspješnu momčad: Napadač Aleksandr Kokorin na Twitteru je objavio fotografiju (poslije je uklonio) plakata koji su u trening-kampu ostavili najvjerojatnije napadači s puškama za paintball i na kojem piše:

"Ovo što vi radite nema smisla. Ne želimo navijati za luzerski klub. Nećemo vas više upozoravati. Ovi ubijaju Dinamovu igru. Riješite ih se."

Ispod ultimatuma nalaze se fotografije Dinamovih stranaca: Mađara Balazsa Dzsudzsaka, Cristiana Noboe iz Ekvadora, Argentinca Leandra Fernandeza i Nijemca Kevin Kuranyija.

Navijači Dinama službenom su izjavom energično demantirali povezanost ili uključenost u napad: "Prije nekoliko dana navijačke vođe sastale su se u vezi teškog stanja u klubu, na kojem se razmatralo o daljnjim koracima, ali samo u smislu kako da što više pomognemo Dinamu, koji je krenuo putem izlaska iz krize i u posljednje četiri utakmice zabilježio tri pobjede. Provokatori koji ovako napadaju igrače, samo su osnažili našu podršku njima i klubu. Učinit ćemo sve kako bi pomogli hvatanju odgovornih za ovaj kriminalni čin."

Pročitajte više