Simeone pred utakmicu života: Možemo i bez Coste i Turana!

Foto: UEFA

TRENER madridskog Atletica Diego Simeone i nekolicina igrača izašli su pred novinare na konferenciji za novinare dan uoči finala Lige prvaka u Lisabonu. Stigle su i dobre vijesti vezane uz stanje Diega Coste i Arde Turana, obojica su odradili pune treninge sa suigračima, no i dalje je njihov nastup upitan.

"Ovi igrači su nas impresionirali svojim izvedbama u zadnje dvije godine, ne mogu im dovoljno zahvaliti na tome", poručio je Diego Simeone na tiskovnoj konferenciji, dodajući ponešto o stanju s ozljedama najvećih zvijezda: "Ocijenit ćemo danas situaciju s ozljedom Diega Coste i drugih. Trenirali su nešto bolje na zadnjem treningu, no treba vidjeti kako se osjećaju."
 
"Možemo biti jednako dobri i bez Coste i Turana"
 
"Ne znamo kako će Real igrati, pripremili smo se na različite kombinacije, pokušat ćemo ih blokirati i pronaći način kako kontrolirati susret", nastavio je Simeone i istaknuo da nije bitno tko će igrati: "Costa i Turan su nam važni igrači, ali to su samo imena, mislim da neće biti velike razlike ni ako umjesto njih zaigraju druga dvojica."
 
 
"Kompaktna smo momčad, dobro složena ekipa koja je dobra u procjenjivanju individualnih situaciju na susretu i zato smo došli ovako daleko", analiza je Simeonea. "Možete dominirati susretom kontroliranjem terena, možete igrati na kontranapade, možete analizirati utakmicu na koji god način hoćete i nitko nikad nije apsolutno u pravu, zato je ovaj sport sjajan", zaključio je.
 
Pred novinare je izašao i kapetan Gabi, koji zna koliko svim navijačima Rojiblancosa znači sutrašnji susret: "Ovo je najvažnija utakmica u povijesti našeg kluba i zato sam ponosan što ću sutra nositi ovaj dres. Vjerujemo u Simeonea, svi smo ovdje došli po pobjedu, a on nam je pomogao da vjerujemo u to što radimo."
 
"Ukoliko nastavimo kao dosad, pobijedit ćemo bez problema"
 
"Svjesni smo razine na kojoj smo sad i za svakog igrača to je ispunjenje sna. Dat ćemo sve od onoga što imamo, a ukoliko nastavimo s onim što smo radili dosad nećemo imati problema doći do pobjede u finalu", samouvjereno je istupio veznjak Raul Garcia, dok Tiago Mendes neće sutra biti prijateljski nastrojen prema sunarodnjacima u dresu Kraljeva.
 
"Znam da Real ima Cristiana Ronalda i druge Portugalce, a ja sam jedini u našoj ekipi, no znam da mnogo Portugalaca navija za nas", "bocnuo" je Tiago suparnički tabor i nastavio: "Zaista je posebno igrati ovaj susret u Portugalu na stadionu koji dobro poznajem i imam mnogo ugodnih uspomena na njega."
 
"Nisam dosad pričao sa svojim sunarodnjacima iz Reala, niti hoću prije kraja susret. U ovom trenutku, ne doživljavam ih kao prijatelje", jasan je Tiago, koji je od 2002. do 2004. bio član Benfice pa zaista dobro poznaje poprište sutrašnjeg spektakla.
 

Pročitajte više