Split i dalje neporažen u Europi: U Dugopolju veliki remi sa slavnim Torinom

 
NA FINO popunjenom dugopoljskom stadionu u kulisi talijanskih navijačkih pjesama, Split je bez golova remizirao s Torinom te tako još jednom opravdao status najugodnijeg ovosezonskog europskog iznenađenja. Kao i mnogo puta do sada, u sudaru s favoriziranim protivnikom, momčad Ivana Matića dala je svoj maksimum, a hoće li on biti dovoljan za plasman u skupinama Europa lige tek ćemo vidjeti.
 
Torino se stadionu Hrvatskih vitezova prikazao kao vrlo kvalitetna i iskusna momčad s nekoliko vrlo dobrih pojedinaca, redom bivših ili aktualnih talijanskih reprezentativaca poput Nocerina, Darmiana i Quagliarelle, međutim ništa toliko spektakularno da Crveni ne bi mogli optimistično čekati uzvrat za sedam dana.
 
Dapače, da je u nekoliko navrata bilo više sreće, ili preciznije koncentracije, mogli su Splitovci već u prvom susretu osigurati prednost, kao što je to bilo u dvobojima s izraelskim Hapoelom i ukrajinskim Čornomorecom. Ipak, ne treba biti pretjerivati jer ako ništa i s ovim bodom RNK Split nastavlja marljivo skupljati koeficijent hrvatskoj ligi. Već joj je donio pet bodova, više no ijedan drugi klub.
 
No vratimo se događanjima na dugopoljskom travnjaku. Torino je bio opasnija momčad u uvodnim minutama prvog i drugog poluvremena. Odmah na počeku utakmice, već u 8. minuti, Bovo je imao sjajnu prigodu iz slobodnog udarca, no njegov šut s ruba kaznenog prostora završio je nebu pod oblacima. Samo tri minute poslije, zicer za goste. Iz sredine je lijepo na desnu stranu ubacio El Kaddouri, Vuković je zakratko odbio ispred Larronda, a lopta se odbila do Nocerina koji je s 10 metara pucao pored gola.
 
Nova velika prigoda za goste dogodila se u 18 minuti. Darmian je krasno prošao po desnoj strani i produžio loptu za Larronda, koji je izašao sam pred Vukovića, no vratar Splita brani još jednu stopostotnu prigodu.
 
Prva opasnija prigoda pred vratima Pandellija zbila se u 28 minuti. Vidović je lijepo ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor Torina, a Mate Bilić, malo ometan, puca pokraj gola. Ipak, ta prilika je bila početak Splitovog pritiska.  Najprije je Belle iz daljine uputio nezgodan šut, koji je talijanski golman jedva zaustavio i odbio u korner, da bi onda u samo nekoliko minuta, Mate Bilić dva puta pokazao kakav je majstor slobodnjaka. 
 
Najprije u 32. minuti sa oko 25 metara gađao točno u rašlje, ali Padelli bravuroznom paradom vadi to iz samih 90, a onda u 40. iz slične situacije ponovo odlično puca, no Talijan opet brani.
 
Drugi dio bio je znatno siromašniji prilikama, a njih su uglavnom imali Talijani. Najprije je odmah na početku nastavka veliku priliku imao Larrondo, ali on ne koristi sjajan ubačaj Barreta i s pet metara promašuje cijelu loptu. Dugo se ništa nije događalo, da bi onda u 75. minuti Quagliarella odlično tukao u sami kut, ali splitski vratar i to vadi.
 
Sve u svemu solidna utakmica u Dugopolju, a ako bi morali nekog izdvojiti iz domaće momčadi, onda je to u svakom slučaju golman Andrija Vuković, koji je kao i protiv Čornomoreca pokazao što znači za ovu momčad.
 
 

Pročitajte više