Split od ponedjeljka domaćin državne završnice Sportskih igara mladih

Foto: Screenshot/Facebook

OD PONEDJELJKA 20. srpnja Split će biti domaćin državne završnice Sportskih igara mladih na kojoj će sudjelovati više od 2000 djece iz cijele Hrvatske koji će se natjecati u deset različitih sportova.
 
U sljedeća dva tjedna održat će se završna natjecanja u malom nogometu, rukometu, odbojci, uličnoj košarci, tenisu, stolnom tenisu, šahu, odbojci na pijesku, graničaru i atletici. Pobjednici će si na ovaj način osigurati mjesto u prvom međunarodnom finalu krajem kolovoza. 
 
Sportske igre mladih već 19 godina zaredom organiziraju besplatna amaterska natjecanja u kojima tijekom godine sudjeluje više od 60.000 djece i mladih. Nakon gradske, odnosno županijske razine, te državne razine, najbolji od najboljih dobit će priliku odmjeriti snage s natjecateljima iz Bosne i Hercegovine i Srbije. 
 
Upravo je promicanje načina života temeljenog na razumijevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-playu, pomoglo da Sportske igre mladih postanu najveća amaterska manifestacija po broju natjecatelja u Europi. 
 
Ulaz na sva natjecanja je besplatan, a publika će moći bodriti natjecatelje na tri lokacije: nogometni tereni "FESB-a" (Campus), OŠ "Mejaši" i dvorana-bazeni "Poljud".

Pročitajte više