Srna: Ja sam Milevskog preporučio Hajduku, a zbog odanosti Šahtaru odbio sam i Real

Foto: Guliver Image/Getty Images

ARTEM MILEVSKIJ u subotu je odigrao najbolju utakmicu otkako je stigao u Hajduk. Splitski klub je na krilima ukrajinskog napadača, koji je zabio gol, imao asistenciju i izborio jedanaesterac, rezultatom 5:3 pobijedio Istru u posljednjem kolu jesenskog dijela.

"Ako mogu koga izdvojiti to bi bio Artem", rekao je nakon utakmice na Poljudu trener Hajduka Igor Tudor, pa je dodao:
 
 "Svi se veselimo zimskim pripremama da vidimo kakav će on biti nakon priprema. Može biti samo bolji, svi smo znatiželjni da vidimo kakav će taj napredak biti".
 
Da, za Milevskog se znalo da je nogometni genijalac. Tko god ga je gledao u dresu Kijeva i ukrajinske reprezentacije, dobra zna da se radi o nogometašu vanserijskog talenta, no neke druge, nenogometne aktivnosti, Artema su koštale puno veće karijere. Split mu je bio posljednja šansa da se na pravi način vrati nogometu, a po posljednjim utakmicama, izgleda da je na dobrom putu.
 

Darijo Srna, kapetan hrvatske reprezentacije i ukrajinskog Šahtara, u ekskluzivnom intervjuu za ukrajinski televizijski kanal Futbol otkrio je kako je i on zaslužan za dolazak sjajnog Ukrajinca na Poljud.
 
Srna je rekao da je s Milevskim bio jako dobar prijatelj, premda je Artem branio boje Šahtarovog najvećeg rivala Dinama.
 
''Imam mnogo prijatelja među nogometašima kijevskog Dinama. Čak i navijam za njih kad igraju u Europi. Naravno da sam najbolji sa Hrvatima. Danas je tamo Domagoj Vida, a prije su u Kijevu igrali Leko, Sablić i Vukojević, ali s Milevskim sam posebno blizak'', rekao je Srna.  
 
Srna priznaje kako su njih dvojica po temperamentu jako slični igrači i da je baš to jedan od razloga zbog čega su bili tako bliski.
 
Milevski kad igra na 40 posto svojih mogućnosti najbolji je igrač HNL-a
 
''Što se tiče emocija, mislim da smo ja i Artem bili najtemperamentniji igrači u Ukrajini.  S njim bih se znao posvađati pet puta za vrijeme jednog poluvremena. Ali poslije utakmice dali bismo ruku jedan drugome i ostali smo prijatelji'', dodao je Srna i potvrdio je kako je baš on među najzaslužnijima za dolazak Milevskog na Poljud.
 
''Nisam ga preporučio direktno treneru Igoru Tudoru nego sam razgovarao sa Ljubom Pavasovićem iz Hajdukova Nadzornog odbora kad su se informirali o Milevskom. Rekao sam mu: ''nemojte razmišljati ni trena, uzmite ga odmah''. Kad Milevski dođe na 40 posto svojih mogućnosti već tada će biti najbolji igrač u HNL-u. Drago mi je da se ta moja prognoza počela ostvarivati'', rekao je Srna pa se osvrnuo na priču o reputaciji koju je Milevski donio u Split:
 

''On se sigurno u Splitu promijenio jer vidim da se vraća u formu. Ali o Artemu je ispričano i previše laži. Znate kako to ide. Kad popiješ jednu pivu, ljudi kažu popio je sedam. Kad zapališ cigaretu već si popušio tri kutije. To su ružne stvari, a na lažima je napravljena negativna slika o Artemu, koji je za mene prije svega odličan nogometaš. Možda nije imao sreće s trenerima, a možda je i sam kriv za neke stvari koje su mu se dogodile tijekom karijere. Ali vidim da se primijenio jer otkako je došao u Hajduk s njim nema nikakvih problema. Iskreno govoreći, ako nastavi raditi na ovakav način očekujem da će se Milevski za šest mjeseci vratiti u kadar reprezentacije Ukrajine'', zaključio je Srna priču o Milevskom.

S Realom bih lakše osvojio Ligu prvaka, ali vjerujem da to mogu napraviti i s Šahtarom
 
Srna je upisao trenersku školu, ali ne vidi se zasad u ulozi trenera nego prije sportskog direktora, a ispričao je i priču kako je svojedobno odbio i Real Madrid zbog odanosti Šahtaru:
 
''Čudna je to priča jer me je u Madrid zvao Bernd Schuster. Kod njega se nisam baš naigrao dok je bio trener u Šahtaru, a onda me tražio da dođem u Real. Nisam prihvatio taj poziv i nikad nisam požalio zbog toga. Da, možda bih lakše osvojio Ligu prvaka, ali vjerujem da to još mogu napraviti i sa Šahtarom. Vidite, ja sam igrao utakmicu na otvaranju Mundijala u Brazilu, Hrvatska protiv Brazila. Znate li koliko je igrača Reala igralo na toj utakmici, samo dva: Modrić i Marcelo, a iz Šahtara četvorica: Bernard, Fernandinho, Willian i moja malenkost. To puno govori o veličini Šahtara. Osim toga za mene je Donjeck nešto puno više od nogometa.''
 

Pročitajte više