Stigao Sammira: Benko s dva gola srušio Slaven Belupo

Foto: Tea Čimaš / Cropix

RIJEKA je u susretu 25. kola hrvatske nogometne lige s 2:1 svladala Slaven Belupo na Kantridi. Junak Riječana bio je Leon Benko koji je postigao dva pogotka i tako stigao Sammira na drugom mjestu ljestvice strijelaca s 12 zgoditaka.

Trener domaće momčad Matjaž Kek poslao je na travnjak Kantride momčad u formaciji Mance - Mierzejewski, Marić, Knežević, Škarabot - Alispahić, Brezovec, Kreilach, V. Jugović - Benko, Cesarec i vrlo je dobro to izgledalo od prvog trenutka. U 10. minuti Cesarec je ušao u kazneni prostor, poslužio Alispahića, koji je s 11 metara pucao neprecizno. Deset minuta kasnije ubacio je Jugović, a Cesarec s desetak metara iz prve pucao volejem preko gola.

U 30. minuti nova velika šansa za domaću momčad. Nakon sjajne kombinacije Cesarca i Alispahića Benko je sam izašao pred Rodića, međutim njegov udarac obranio je gostujući vratar. Sedam minuta kasnije Rijeka je povela. Cesarec je ukrao loptu, proslijedio za Benka koji je izašao oči u oči s Rodiće, potkopao loptu i s lakoćom pogodio mrežu.

Benko s 12 golova drugi strijelac HNL-a

Do kraja poluvremena još smo zabilježili dalekometni, doduše zamalo neprecizni pokušaj Alispahića, a u istom tempo nastavilo se i u drugom dijelu. Tako je u 60. minuti Jugović prošao po desnoj strani i ubacio, a Cesarec s pet metara glavom neometan pucao preko gola. Petnaest minuta prije kraja Cesarec je ponovno gurnuo Mujanovića pred Rodića, no ni on nije precizan.

Naposljetku, osam minuta prije kraja Rijeka je potvrdila pobjedu. Po desnoj je strani prošao Mierzejewski i ubacio, a na drugoj stativi Benko je sproveo loptu u mrežu. Gosti iz Koprivnici uspjeli su pak postići počasni gol u samom finišu susreta, kada je najbolje reagirao Enes Novinić i barem dijelom ublažio poraz Koprivničanaca na Kantridi.

Rijeka - Slaven Belupo   2:1

RIJEKA: Mance - Mierzejewski, Marić, Knežević, Škarabot - Alispahić, Brezovec, Kreilach, V. Jugović - Benko, Cesarec

SLAVEN BELUPO: Rodić - Barić, Bubnjić, Pranjić, Maras - I. Jugović, Herent - Delić, Glavica, Brlek - Jelavić

Pročitajte više