Šuker uoči play-offa Europske lige: Ovo je prilika da navijamo jedni za druge

Foto: Hina

ČETVRTAK je povijesni dan za hrvatski nogomet budući da će se čak četiri kluba boriti za grupnu fazu Europske lige u uzvratnim utakmicama play-offa.

Hrvatski prvak, zagrebački Dinamo, kod kuće brani veliku prednost od 3:1 protiv rumunjskog Petrolula, a pobjedu je u prvoj utakmici upisala i Rijeka koja je s 1:0 svladala Sheriff. RNK Split pokazao je da može pružiti dobar otpor favoriziranom Torinu te nakon domaćih 0:0 kreće u goste po povijesni uspjeh. Pobjeda od 2:1 protiv Hajduka u Kijevu ne garantira puno ukrajinskom Dnipru koji je svjestan da ga na Poljudu čeka pakao na tribinama i na terenu.

Sreću hrvatskim klubovima poželio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Svjedočimo pravom preporodu hrvatskih klubova u Europi i kamo sreće da sva četiri predstavnika završe u skupini Europske lige. Liga 10 daje očigledne plodove, kako u kvaliteti onoga što viđamo svaki tjedan na našim stadionima, tako i u Europi. Lijepo je vidjeti pozitivnu atmosferu na stadionima, kvalitetan rad struke, organizacijski iskorak koji čine ti klubovi, a najviše kvalitetan nogomet koji Dinamo, Hajduk, Rijeka i Split pokazuju na terenu", rekao je Šuker i dodao:

"Ovo je prilika da navijamo jedni za druge, da se veselimo uspjehu svakog hrvatskog kluba jer je svaki dobar rezultat značajan za hrvatski nogomet. Dajmo im zajedno podršku i poželimo da u petak u Monte Carlu budu četiri naša predstavnika. I neka ovi uspjesi budu smjernica i drugim hrvatskim klubovima, dokaz da se kvalitetnim radom i ulaganjem može napraviti lijep uspjeh."

Raspored utakmica (četvrtak, 28. kolovoza):
 
Split: Hajduk - Dnipro (1:2) 19:00
Tiraspol: Šerif - Rijeka (0:1) 19:00
Torino: Torino - Split (0:0) 20:30
Zagreb: Dinamo - Petrolul (3:1) 21:00

Pročitajte više