Supervruće na Superclasicu: Pogledajte kanonadu navijača Rivera po terenu i golmanu Boce

Screenshot: Youtube

NAJVEĆI derbi argentinskog i jedan od najvećih derbija svjetskog nogometa, često bude žešći na tribinama nego na terenu, što se pokazalo i ovaj put na kultnoj Bomboneri.

U 12. kolu "drugog" prvenstva u sezoni, Clausure, na Bocinom stadionu, utakmica je završila 1:1 i tako se i ovim primjerom potvrdilo kako u derbijima ljutih rivala, mjesto na tablici i trenutna forma malo znače, jer River je na trećem, a Boca na tek 18. mjestu i dijeli ih 12 bodova.

River je zabio najbrži gol u povijesti Superclasica, nakon samo 45 sekundi igre, kada je glavom poentirao Manuel Lanzini na ubacivanje Carlosa Sancheza s desne strane. Konačnih 1:1 u 39. minuti postavlja Santiago Silva.

U drugom poluvremenu utakmica je prekinuta na deset minuta nakon isključenja trener Rivera Ramona Diaza, zbogvrijeđanja suca.

Tada avijači Boce iza Riverovog gola pale baklje i bacaju ih na teren, zajedno s ostalim predmetima i petardama. Pogođen je i Riverov golman Marcelo Barovera ,koji se sucu požalio da u ne može igrati ako se situacija ne smiri.

Sudac, vjerojanto svjestan što bi mu se dogodilo ako bi definitivno prekinuo susret zbog nereda Bocinih navijača na stadionu tog kluba, nije  to želio napraviti, pa je utakmicu nadoknadio produžetkom od 12 minuta nakon isteka 90. minute.

Tada je Boci ipak isključen branič Guillermo Burdisso zbog starta s dvije noge na Sancheza, ali je ostalo 1:1.

River je bodom zadržao treće mjesto, četiri iza vodećeg Lanusa. Newell's Old Boys pobjedom nad Arsenal Sarandijem, vratili bi se na prvo mjesto.

Boca drži tek 18. mjesto i već je 11 utakmica bez pobjede. Ipak, uspjeli su zadržati puno jači  River, koji je i ovaj put ostao bez pobjede na La Bomboneri, što čeka od 2004.

Pročitajte više