Svjetske naslovnice: I bogati plaču - suze pokajnika Vidala nakon što je pijan skršio Ferrari

KAO i svakog dana, Index vam donosi pregled naslovnica sportskih medija diljem svijeta.

Arturo Vidal, jedan od najboljih svjetskih veznjaka, ali koji ima prilično težak karakter, (anti)junak je naslovnica ne samo novina u njegovom rodnom Čileu, nego se s njim sprdaju Talijani, a zabrinuti su Španjolci, nakon što je pijan izletio sa ceste i razbio Ferrari i to za usred odigravanja Copa Americe, gdje predvodi domaćina u lovu na kontinentalni trofej.

Gazzetta dello Sport ismijava ga preko cijele naslovnice "Crash test Juve" i ističe kako je noć proveo u pritvoru, jer Vidal se nije zadovoljio samo slijetanjem sa ceste, nego je usput i vrijeđao policajce koji su vršili očevid. Naravno da torinski Tuttosport ne propušta preko naslovnice raspaliti fotografiju konjića iz Maranella, koji nije propet, nego u slupan u čileanskom jarku.

Dan poslije, pokazuju nam to naslovnice čileanskih Grafica i Mercuria, pokazuju nam Vidalovo skrušeno, pokajničko lice. Ni traga bahatosti, bezobrazluku i gluposti s ceste. Nogometna zvijezda u sudnici je u suzama, uz isprike suigračima i izborniku što ga nije izbacio iz reprezentacije, ali i obećanje cijeloj naciji kako se to više neće ponovit.

"Povijesna pobjeda!" ponosno poručuju kolumbijski mediji, jer njihova reprezentacija nakon 24 godine pobijedila je Brazil i tako, kako pišu Kolumbijci, "oživjela" svoje šanse na Copa Americi, jer ovaj dvoboj igrala je nakon poraza od Venecuele, pa bi još jedan neuspjeh gotovo sigurno značio ispadanja već u skupini. Naravno, kolumbijske naslovnice krasi strijelac povijesnog gola, branič Murillo.

Pročitajte više