Zaludio Engleze sjajnim debijem: Petrić u svim izborima za Momčad 1. kola Premiershipa!

DVA gola i asistenciju u debiju u najboljoj svjetskoj nogometnoj ligi, nisu uspijevali doseći ni neki od najboljih svjetskih igrača u prvoj utakmici u Engleskoj.

Međutim, Mladen Petrić, kojeg je s 31 godinom HSV praktično potjerao nakon godina vjerne službe, dobio je najbolju moguću zadovoljštinu već na startu engleske avanture - u pobjedi njegovog Fulhama nad Norwichem (5:0) postigao je drugi i treći gol, dok je za četvrti asistirao Kacaniklicu i to tako što je svom čuvaru loptu gurnuo petom kroz noge!

Naravno da ga je nakon toga trener Martin Jol povukao iz igre kako bi dobio zasluženi "standing ovation" cijelog Craven Cottagea. Međutim, nisu jedino gledatelji na Fulhamovom stadionu ostali očarani fantastičnom Petrićevom premijerom u Premiershipu.

Novinari su se također poklonili hrvatskom napadaču Fulhama i Petrić je dobio mjesto u prakitčno svim izborima za momčad kola engleskih medija: BBC, Eurosport i Goal.com postavili su ga u napad Dream Teama 1. kola Premiershipa, a isto je napravio i američki ESPN. Petrić je jedan od igrača koji je dokazao da je ovo bilo kolo debitanata: Osim njega, u idealnim sastavima su Eden Hazard, Michu, Santi Cazorla

Petrić u BBC-jevom "Božićnom drvcu" zauzima mjesto desne polušpice (uz još jednog sjajnog debitanta, Michua iz Swanseaja), ispred kojih je u napadu jedino Marouane Fellaini. U obrazloženju zašto je Petrić u momčadi kola stoji: "Martin Jol je opet pogodio i Petrićem sjajno zamijenio Clinta Dempseya koji više ne želi ostati u Fulhamu. Hrvatova dva gola i asistencija pokazuju da je ipak ima života poslije Dempseya."

BBC ističe kako o Petrićevoj ubojitosti protiv Norwicha svjedoči što su od tri njegova udarca na gol, čak dva završila u mreži. Time je postao tek drugi igrač Fulhama koji je u debiju za klub postigao dva gola, nakon Louisa Sahe kojem je to uspjelo još 2001.



Eurosport se odlučio za Petrića kao jedinu špicu u taktici 4-2-3-1, dok mu iza leđa pomažu Hazard, Nasri i Kevin Nolan: "Fulham je nevjerojatnom predstavom rastavio Norwich, a Mladen Petrić, koji je ovog ljeta došao besplatno, pružio je fantastičan debi. Hrvat je zabio dva gola i poslužio suigrača za još jedan."

Goal.com je bio škrt na komplimentima i samo navodi kako je Petrić postigao dva gola, ali ga je zato počastio uglednim suigračima: U 3-4-1-2 mu u špici društvo pravi Carlos Tevez, dok ih loptama "hrani" Hazard.

ESPN je Petrića u napadu upario sa Dembom Baom iz Newcastlea. Amerikanci također ističu da će Petrić, ukoliko nastavi s ovakvim utakmicama, brzo natjerati navijače da zaborave Dempseya. "Petrića se s obzirom na njegovu 31 godinu ne može nazvati igračem za budućnost, ali je protiv Norwicha pokazao da je igrač za sada i ovdje."

Pročitajte više