"Želimo reprezentaciju na Poljudu, a Srna je uvijek odan Hajduku"

Foto: Hina, Montaža Index

S HAJDUKOM i oko Hajduka nikad nije dosadno. Prije dva dana Torcida je priopćenjem optužila vodstvo HNS-a da ignoriranjem Splita kao domaćina reprezentacije ciljano stvara razdor između Sjevera i Juga, a na kraju tog priopćenja Torcida je poprilično otro i ''okrzla'' nekadašnje ''hajdučko srce'' i kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srnu, koji je naivno poručio kako bi volio da reprezentacija protiv Italije u lipnju zaigra na Poljudu:
 
''Za kraj, poseban pozdrav našem kapetanu, koji je se pravi blesav i svojim jeftinim izjavama pokušava skinuti bilo kakvu odgovornost sa sebe. Da si stvarno želio pomoći, mogao si koristeći svoj položaj sve ove godine progovoriti o problemima hrvatskog nogometa, ali umjesto djelovanja i posredovanja u rješavanju tih problema, izabrao si zabijanje glave u pijesak kao i većina tvojih suigrača (čast iznimkama). Svojim pasivnim držanjem podržao si sve što HNS godinama radi. Sudjelovao si u stvaranju "repke" pa sad igraj u "repki" i uživaj u atmosferi koju si stvorio. Ne uzimaj Hajduk u usta, jer nisi dostojan toga. Mi ćemo ovaj rat sa HNS-om dobiti, na svoj način. Samo će trajati duže.''
 
Nadalje, u emisiji kod Orlanda Rivettija alfa i omega hrvatskog nogometa Zdravko Mamić se na sebi svojstven način dotakao i Hajduka rekavši da je cijeli HNS za to da reprezentacija dođe na Poljud, ali da im tamo nitko ne može zagarantirati sigurnost. Također, Mamić je rekao da Hajduk obmanjuje javnost lažirajući broj gledatelja na Poljudu te da ih osim Torcide nitko ne želi gledati. Optužio je vodstvo Hajduka da je nesposobno i da klubom upravlja ulica.
 
Glede svega ovoga nazvali smo Ljubu Pavasovića Viskovića, člana NO Hajduka. Premda je Pavasović Visković na većinu pitanja ostao ''zakopčan do grla'', ono što smo uspjeli izvući iz njega dovoljno je znakovito.
 
Priopćenje Torcide, koja se na prilično grub način obračunala s Darijom Srnom, podijelilo je navijače Hajduka. Mislite li da je postupak Torcide bio ispravan ili je takav potez prema legendi kluba sramotan?
 
''Nemojte se ljutiti, na to pitanje radije ne bih odgovorio. Jedino što ću reći je da je Srna kroz cijelo ovo vrijeme, kroz sve ove godine u svakom trenutku bio na dispoziciji klubu. Kad je god trebalo pomoći znali smo da možemo računati na njega. Mislim da sam bio jasan.''
 
U čemu je problem s reprezentacijom na Poljudu? Navodno igrači žele na Poljud, no njih se ništa ne pita. Smatrate li da je poruka Torcide išla upravo u tom smjeru, da igrači napokon ''udare šakom o stol''?
 
''Ne bih ništa komentirao.''
 
Zdravko Mamić se zakleo na svoj život da mu je želja da Hrvatska zaigra na Poljudu, ali…?
 
''Mislim da je moje stajalište o izjavama gospodina Mamića javnosti poznato. Demagogija i laži koje on prosipa ne želim više komentirati. Laž je da je nama ikad ponuđena ikakva utakmica reprezentacije, kao što je i laž da mi reprezentaciju ne želimo na Poljudu. Štoviše, itekako bi željeli da ih možemo primiti i uvjeravam vas da bi bili fantastični domaćini. A to što gospodin Mamić priča nema veze s istinom i to zaista više ne želim komentirati.''
 

Pročitajte više