Zoran Mamić: Odraditi svoje i nadati se dobrim vijestima iz Škotske

Foto: Hina

DINAMO sutra u petom kolu Europa lige gostuje kod Astre s početkom u 21.05. Premda Modri zasada na kontu imaju samo tri boda, teoretske šanse za ostvarenje europskog proljeća ipak postoje.
 
Da bi nakon čak 44 tužne i posne godine Dinamo izborio nastavak natjecanja i nakon zimskih praznika, morat će pobijediti u obje iduće utakmice, dakle, sutra kod Astre, pa  doma protiv Celtica te se nadati da će Red Bull sutra neće izgubiti u Glasgowu. 
 
Šanse su male, no postoje
 
Kako smo rekli, Dinamove šanse nisu velike, no one postoje i toga su svjesni u taboru Dinama.
 
Dinamo je danas odradio trening, a nakon toga u službenu pressicu na kojoj su susret najavili trener Zoran Mamić i Ivo Pinto.
 
''Čeka nas utakmica dvije momčadi koje su rezultatski podbacile u prva četiri kola. Na našu sreću mi još imamo teoretske šanse za prolaz u drugu fazu natjecanja te ćemo učiniti sve kako bismo utakmicu dobili i čekali dobre vijesti iz Škotske.''
 
Dinamo ove sezone maksimalan protiv Rumunja
 
Rumunjske novinare zanimala je usporedba dvije rumunjske momčadi, Petrolula i Astre, s kojima je Dinamo ove sezone igrao tri puta i sva tri puta pobijedio.
 
''Riječ je o dvije slične momčadi s podjednakom kvalitetom. Astra je dobar tim, no nažalost po njih nisu ostvarili europske rezultate kakve su htjeli. Gledali smo ih u svim utakmicama, bili su čak i bolji u susretima protiv Celtica i Salzburga i uz malo sreće su mogli imati znatno više bodova tako da nas sigurno čeka jako teška utakmica.''
 
Pinto: Vjerujemo u sebe i želimo pobjedu
 
Trenerove riječi potvrdio je i desni bočni Zagrepčana, Ivo Pinto, koji je jedan dio karijere proveo u Rumunjskoj, u Cluju:
 
''Bit će teška utakmica, ali mi još uvijek vjerujemo u svoje šanse i želimo pobjedu. Sigurno će biti drugačija utakmica nego u Zagrebu, ali uvjereni smo u svoju kvalitetu i vjerujemo u tri boda.''
 

Pročitajte više