Ako neće Šišmiši, hoće Mornari: "Wonderkid Nikola Kalinić uskoro na Fratton parku?"

PREMA pisanju Daily Mirrora čelnici Portsmoutha zagrizli su za napadača Hajduka Nikolu Kalinića, čuvši fiktivnu cijenu kojom su Splićani odbili španjolsku Valenciju.

Kalinić je predstavljen kao wonderkid, budućnost hrvatskog nogometa i vrlo vjerojatno veliki oslonac Slavena Bilića u reprezentaciji u skoroj budućnosti.

Otočki mediji također ističu kako uz Portsmouth postoji još cijeli niz klubova koji su zainteresirani za mladog napadača, a između ostalih spominju se Tottenham, Sunderland, Aston Villa, Man. City, Chelsea i Everton. No, ipak, klub našeg Nike Kranjčara navodno je najodlučniji i planira Kalinića dovesti već u siječnju.

"Jedan od najboljih izdanaka hrvatske škole nogometa u posljednjih desetak godina"

"Nikola je jedan od najboljih izdanaka hrvatske škole nogometa u posljednjih desetak godina, a napadačku sposobnost koju ima gotovo je neiscrpna. Kalinić je trenutno najbolji i najučinkovitiji napadač hrvatske lige, zabivši čak deset golova u 11 susreta. Sve ovo samo je nastavak sjajne forme iz prethodne sezone kada je ovaj zabio 17 golova u 25 susreta, zbog čega je na koncu i pozvan u nacionalnu selekciju", stoji u opisu Hajdukova napadača.

Robusnog Kalinića nazvali su novim Davorom Šukerom, ističući kako je ovaj ipak u dodatnoj prednosti jer je idealno građen za "fizičku" ligu kakva je Premierliga.

"Poput Šukera samo bolje građen"

Dodajmo kako je ovaj tekst izazvao veliki prijepor među čitateljima koji su naveliko raspravljali je li Kalinić zaista materijal za Premierligu. Vidi se da su poneki i upoznati sa HNL-om jer ističu da je Nikola veliki broj golova dao iz kaznenih udaraca, kao i to da ovaj vjerojatno i nije baš toliki potencijal kada ne igra standardno za reprezentaciju.

Glavni argument koji podržava tu tezu jest status Modrića u Tottenhamu, koji unatoč glavnoj roli u momčadi Slavena Bilića ništa ne može napraviti na White Hart Laneu. Posljednja konstatacija na ovu temu donosi zanimljivu konstataciju jednog otočkog nogometnog zaljubljenika.

"Imam samo dvije riječi: Boško Balaban".

Zadnja utakmica protiv Šibenika 7. prosinca

Da rezimiramo, Kale bi protiv Šibenika na Šubićevcu 7. prosinca mogao/trebao odigrati zadnju utakmicu, a od splitske publike se oprostiti tjedan dana ranije kada na Poljudu gostuje Osijek.

V.B.
Foto: K.H.

Pročitajte više