AUSTRALIAN OPEN

Ako osvoji Australian Open, cijeli dobitak dat će žrtvama požara

Foto: EPA

ALEXANDER ZVEREV pobijedio je Marca Cecchinata u prvom kolu Australian Opena (6:4, 7:6, 6:3). Poslije susreta donirao je novac za pomoć ugroženima od katastrofalnih požara i najavio nevjerojatan scenarij ako pobijedi na prvom Grand Slamu sezone.

Zverev je poslije pobjede u Margaret Court Areni rekao da će poslije svake pobjede na Australian Openu donirati 10.000 dolara u dobrotvorne svrhe. Ako osvoji trofej, cjelokupni nagradni iznos ide u fond za pomoć ugroženima.

Ovogodišnji pobjednik prvog Grand Slama u sezoni zaradit će 4,12 milijuna australskih dolara.

"Australija je zemlja u kojoj svake godine tenisači provedu mjesec dana. Čuli smo što se događa s požarima, o ljudima koji su izgubili domove i stradalim životinjama. Donirat ću 10.000 dolara poslije svake pobjede u Melbourneu. Znam da nisam favorit za trofej. Ako ga osvojim, donirat ću svaki cent od nagrade za pomoć stradalima u požarima", rekao je Zverev poslije meča.

Zverev je o ovom potezu razmišljao tijekom ATP Cupa.

"Puno puta sam rekao da nisam osoba koja se u životu vodi materijalnim motivima. Bavim se sportom jer ga volim. Uživam na velikim stadionima igrajući teške mečeve pred nevjerojatnom publikom", rekao je Zverev po završetku susreta s Cecchinatom i dodao:

"Bit ću najsretniji na svijetu ako osvojim Australian Open. Ljudi koji znaju kako pomoći drugima iskoristit će ta četiri milijuna dolara na najbolji način. Mene su roditelji prije svega učili razmišljati o stvarima koje volim i uvijek voditi računa o ljudima kojima je potrebno više nego meni", kaže Zverev, a prenosi Eurosport.

Pročitajte više