Allegri: Još nismo mrtvi

Foto: Getty Images / Guliver Image

JUVENTUS je na korak do ispadanja u osmini finala Lige prvaka nakon poraza 2:0 u Madridu od Atletica. Talijanski prvak čeka na naslov europskog prvaka od 1996. godine, a izgubio je rekordnih sedam finala. Zbog svega toga Stara dama pod velikim pritiskom i frustracijom igra spomenuto natjecanje, a svako njeno ispadanje u Italiji navijači rivalskih klubova dočekuju s velikim zadovoljstvom.

>>> ATLETICO - JUVENTUS 2:0 Atletico u pet minuta razbio Juventus

>>> Allegri: Atletico ovako igra već osam godina, drukčiji je od svih

>>> Chiellini: Riskirat ćemo sve u Torinu

>>> Legenda Juventusa: Ako ih je strah, nemaju se čemu nadati u Ligi prvaka

Nije tajna da je ovaj Juventus napravljen kako bi osvojio sve. Prošlog ljeta stigao je i Cristiano Ronaldo. Međutim, Atletico je već pet godina vjerojatno najbolja momčad na svijetu u dva meča, što je pokazala i u srijedu kada je u drugom poluvremenu gotovo pregazila protivnika iz Torina. Diego Costa je promašio zicer, Antoane Griezmann pogodio prečku, a potom su zabili urugvajski braniči Jose Gimenez i Diego Godin za pobjedu 2:0 i veliku prednost uoči uzvrata 12. svibnja.

Iako je u teškoj situaciji, Juventus ne odustaje i vjeruje da može nadoknaditi dva gola pred svojim navijačima...

>>> Gazzetta o igri Mandžukića: Naišao na sebi ravne pa dobio anesteziju

>>> Juventus je skoro sve golove u zadnja tri tjedna primio na isti način

>>> Juventusov stoper htio prevariti suca, Capello mu poručio: Diži se, kakav faul?!

>>> Juveova besana noć: Zbog poraza protiv Atletica klupske dionice pale za 10 posto

"U prvom poluvremenu smo bili dosta dobri, ali smo u drugom pali i dopustili Atleticu da vodi igru. Bili su agresivniji i mogli zabiti još koji gol. Odlično su se branili svojim blokom i iznenadili su nas. No nema smisla kukati sada nad prolivenim mlijekom. Razočarani jesmo, ali vjerujemo u prolaz. Treba nam sjajan uzvrat, savršena predstava, a to je jedino moguće ako istinski vjerujemo", jasan je bio trener Massimiliano Allegri, a potome je svima poslao kratku poruku:

"Još nismo mrtvi!"

Iako je u Serie A praktički osigurao novi Scudetto, Juventus je nedavno ispao od Atalante (3:0) u četvrtfinalu talijanskog kupa, a sada je pred eliminacijom iz Lige prvaka. Imaju Bianconeri najtežu moguću zadaću jer je Atletico poznat po tome što, posebno u europskim utakmicama, jako teško prima golove, igra vojnički nogomet i bit će iznimno teško probiti ga barem dva puta u Torinu a da s druge strane Juve ne primi nijedan gol.

"Ne znam kako ćemo se postaviti u uzvratu, ima vremena... Znam da nam trebaju strpljenje i vjera. Atletico se sjajno brani, organiziran je u svakom trenutku, njegovi igrači vrše pritisak tijekom cijelogmeča. No smislit ćemo kako da im se suprotstavimo", zaključuje Allegri koji je izgubio dva finala Lige prvaka s Juventusom. Prvo 2015. od Barcelone u Berlinu (1:3), a drugo 2017. od Reala u Cardiffu (1:4). 

>>> Kako je Atletico razbio Juve: Simeone naredio igračima da paze na jednog čovjeka

>>> Zvijezda Atletica jednom rečenicom otkrila što misli o Ronaldovom provociranju

>>> Simeone objasnio zašto se uhvatio za muda i kome je to bilo upućeno

>>> Godin: Ovo je bio pravi Atletico

S druge strane, Atletico nakon izgubljenih bolnih finala od Reala 2014. i 2016., ima jak motiv da dođe do nove prilike za naslov prvaka Europe jer se finale igra na njegovom stadionu Wanda Metropolitano. 

Pročitajte više