Američki mediji: "Sin coacha Boba ključ preokreta, za faul kod trećeg gola smo krivi koliko i Slovenci"

ESPN igračem susreta protiv Slovenije proglasio je Michaela Bradleya: "Nije se toliko istakao u prvom poluvremenu, ali sin izbornika Boba bio je ključ američkog preokreta i baš je prikladno da je upravo on postigao izjednačujući gol."

Njihov dojam o Sloveniji je: "Imali su sjajno otvaranje s napadačkim nogometom i lijepim kombinacijama, okrunjeno s dva gola. Međutim, tempo igre im nije odgovarao i kada je SAD postigla prvi gol, oni su se povukli i sami sebi nametnuli pritisak. Srećom po njih, sudac je iz samo njemu poznatih razloga poništio gol Mauricea Edua"

Amerikanci su i prema mišljenju njihove najveće sportske medijske kuće pokazali dva dijametralno suprotna lica: "Užasni u prvom dijelu, ali što god da im je izbornik rekao na poluvremenu, upalilo je jer njihova napadačka ambicija bila je očita, a Clint Dempsey, Jozy Altidore i Landon Donovan kao napadački trojac mogu skršiti svaku obranu kada su raspoloženi". Međutim, pita se ESPN, "gdje su bili prvih 45 minuta".



Tragičarem utakmice proglašavaju slovenskog golmana Samira Handanovića jer nije napravio sve što je bilo potrebno da bi zaustavio šuteve (američki komentatori općenito pišu da je Udineseov vratar izgledao kao da se boji lopte), a to je posebno bilo vidljivo "kada je Donovan pucao za prvi gol iz blizine, Handanović se trebao postaviti odlučno i primiti udarac 'kao muškarac'. To nije napravio i Donovan mu je poslao loptu pored pognute glave i vratio SAD u meč".

CNN donosi izvještaj s utakmice pod naslovom "SAD i Slovenija remizirali u trileru grupe C" i naravno ističu nesuđeni pobjednički gol za njihovu reprezentaciju koji je poništio sudac Koman Coulibaly:

"Pretpostavljam da je bio faul jer nikako nije mogao biti ofsajd. Pitali smo suca toliko puta što je dosudio, ali nam nije mogao objasniti" citiraju izjavu Landona Donovana, nositelja igre njihove momčadi.

Pročitajte više