Ancelotti se naslađuje: Neka se Mourinho zapita zašto Italija slavi

JOSE MOURINHO izjavio nakon ispadanja od Manchester Uniteda u osmini finala Lige prvaka da će "cijela Italija bit sretna" takvim ishodom, a djelomično je takvu tezu potvrdio i trener Milana Carlo Ancelotti.

"Ako je stvarno tako siguran u to, trebao bi se zapitati zašto je to tako, zašto bi cijela Italija trebala biti sretna njihovim ispadanjem", rekao je Ancelotti za Corriere della Serru.

"Međutim nema sumnje da će nekim ljudima uistinu biti drago zbog toga. To je normalno. Ista se stvar A,Alex Ferguson,Carlo Ancelotti,Milan,Intdogodila i kada je Milan ispao iz Lige prvaka. Nije to tako čudno. Nije u sportskom duhu, ali nije čudno".

U sva tri talijansko-engleska okršaja u Ligi prvaka talijanski su klubovi poraženi. Milanov dopredsjednik Adriano Galliani nedavno je rekao da je ekonomska kriza imala veliki utjecaj na Seriju A i da bi se novčani jaz između talijanskih i stranih (engleskih) klubova mogao još više povećati.

"Nije mi poznata ta njegova izjava. Mislim da su svi dvoboji bili ujednačeni, ali engleske su momčadi uistinu pokazale nešto više od nas i to ne samo s ekonomskog stajališta. Primjerice, Manchester United je mlada momčad koja je stvarana da traje dugo vremena. Ako osvoje Ligu prvaka, osobno ću Sir Fergusonu dati sanduk Guidalberta, odličnog toskanskog vina".

Ancelotti je menadžeru Manchester Uniteda već darovao bocu vina 2007. godine nakon trijumfa nad "crvenim vragovima" u uzvratu polufinala Lige prvaka na San Siru (3:0). Kasnije je Milan uzeo i naslov.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više