Andy Murray izgubio od Andersona u prvom kolu Montreala

DVOSTRUKI branitelj naslova na ATP-ovu turniru Masters 1000 kategorije u kanadskom Montrealu, britanski tenisač Andy Murray, u prvom je nastupu ove godine, u prvom meču drugog kola, izgubio od Južnoafrikanca Kevina Andersona 6:3, 6:1.

Andersonu je trebalo samo 69 minuta igre da deklasira četvrtog nositelja turnira i četvrtog tenisača svijeta. U drugom je setu Anderson oduzeo Murrayju tri od četiri gema na servisu osvojivši točno dvostruko više poena od Škota (28-14).

Britančev poraz šokira jer se baš n atvrdoj podlozi u Montrealu dosad odjećao najugodnije. Rogers Cup je Murray jedini osvojio dva puta trijumfiravši prošle i pretprošle godine. Došao je ove godine u Montreal s omjerom 18-3 i namjerom da postane prvi trostruki uzastopni pobjednik u Kanadi nakon Ivana Lendla s kraja 80-ih godina prošlog stoljeća.

U jedinome njihovu dosadašnjem meču Anderson je skupio četiri gema u trima setovima na Australian Openu prošle godine. Bilo je 6:1, 6:1, 6:2 za Murrayja.

U turniru više nema niti devetog nositelja, Francuza Gillesa Simona. Od njega je u dvama setovima bolji bio njemački kvalifikant Philipp Petzschner. Bio je to sraz prvog kola.

ATP Montreal, 2. kolo:

Anderson – Murray (4) 6:3, 6:1

1. kolo:

Petzschner – Simon (9) 7:5, 6:2

Gasquet (10) – F. Mayer 6:3, 6:2

Pročitajte više