ANKETA Čačić je bivši. Tko bi trebao biti novi trener Dinama?

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, Nel Pavletic/PIXSELL, Luka Stanzl/PIXSELL, EPA

PORAZ i ispadanje Dinama iz SuperSport Hrvatskog kupa u polufinalnoj fazi presudili su Anti Čačiću. Dinamo se još uvijek nije službeno oglasio o njegovoj smjeni, no nakon poraza 1:2 u Šibeniku doznalo se da više nije trener hrvatskog prvaka. Ostaje pitanje tko će ga naslijediti na toj funkciji.

Niz loših rezultata i za Dinamo pomalo nestvaran podatak da prvi put nakon proljeća 2018. godine momčad nije stigla do pobjede u tri gostujuće utakmice zaredom, kao i to da je u osnovnih 90 minuta slavio samo jednom u zadnjih šest utakmica, rezultirali su smjenom trenera, koja se očekuje već neko vrijeme.

Što dalje? Navodilo se da će momčad preuzeti Roy Ferenčina i Sandro Perković, koji su bili u Čačićevom stručnom stožeru. Postoji opcija da oni odrade ovu sezonu do kraja pa da se onda nađe novi trener, no moguće je i da novi trener zasjedne na klupu već idućeg tjedna. Više je ideja tko bi to mogao biti.

Bjelica je najrealnija opcija

Glasine o povratku Nenada Bjelice sve su češće. Pod njegovim je vodstvom Dinamo bio dominantan u domaćoj ligi, ali je i u Europi impresionirao. Rastao se s klubom usred pandemije koronavirusa zbog svađe s Upravom oko smanjenja plaće. Navodno je njegov povratak najrealnija opcija.

Postoji ideja da se momčad da u ruke Stjepanu Tomasu. Godinama je vodio turske momčadi prije nego što je 1. srpnja prošle godine preuzeo moldavski Sheriff. Samo tri mjeseca kasnije podnio je ostavku i otad je bez angažmana.

Opcija je i Vahid Halilhodžić, stručnjak kojeg se Dinamovi navijači rado sjećaju i još jedan koji je napustio klub nakon velike svađe s glavešinama u Maksimiru. Plasirao se na Svjetsko prvenstvo s Marokom, ali ga zbog nezadovoljstva dijela igrača nije imao prilike voditi do povijesnog uspjeha. Nedavno ga se spominjalo i u kontekstu izbornika Brazila.

Postoji i krug stručnjaka koji se dovode u vezu s preuzimanjem Dinama, a rade u hrvatskom prvenstvu. Među njima su Zoran Zekić, koji radi dobar posao sa Slaven Belupom, ali i Gonzalo Garcia, jedan od najprogresivnijih trenera lige. Već ionako široka priča s kandidatima tu nestaje, točnije, spominju se još dva jaka imena koja bi mogla zauzeti Čačićevo mjesto.

Kek se uvijek spominje

Već dugo se, valjda nakon svake drame u Dinamu, spominje Matjaž Kek. Aktualni slovenski izbornik radi dobar posao na klupi reprezentacije, a bio je sjajan i kad je pomrsio Dinamu račune vodeći Rijeku do titule hrvatskog prvaka, dva naslova u Kupu i jednom u Superkupu.

Jedno od imena koje se spominju je i Igor Bišćan, za kojeg je, po svemu dosad postignutom u karijeri, gotovo sigurno da će jednom voditi momčad. Ipak, trener U-21 reprezentacije mora voditi mladu Hrvatsku na Euru u lipnju. S obzirom na to da je Dinamu zbog Europe najvažniji start sezone, u srpnju bi moglo biti prekasno za imenovanje novog trenera.



 

Pročitajte više