Bruno Marić na profilu otvorenom za edukaciju o suđenju: Hvala Srbiji na 12 bodova

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

BRUNO MARIĆ (51), bivši šef HNS-ove Komisije nogometnih sudaca, dok je još bio na funkciji prošlog listopada otvorio je Instagram profil te najavio da će ga koristiti kao edukativni alat za gledatelje i navijače kako bi lakše razumjeli neke eventualno sporne sudačke odluke.

''Točno je, to je moj profil, za razliku od dosadašnjih lažnih. A smatram da je to dobar alat za komunikaciju sa sportskom javnošću. Osobito kad budu teme koje ne mogu u suhoparnom priopćenju opisati. Naravno da nije za objavljivanje što sam jeo danas ili snimke s plaže, ovaj profil će služiti za komunikaciju na temu sporta najviše, ali i mojih stavova", izjavio je za Index tadašnji šef hrvatskih sudaca.

Od edukacije ništa, ali zato je tu Baby Lasagna

Međutim, od edukacije nismo vidjeli ništa nego su objave većinom bile općenite, najčešće usmjerene prema hrvatskoj reprezentaciji. Isto se nastavilo i kada je prestao biti šef sudaca. Nedavno se oglasio u otprilike dva sata poslije ponoći nakon derbija Rijeke i Dinama (1:2) na Rujevici. Taj je susret sudio mađarski sudac Tamas Bognar, što znači da je to bio još jedan derbi koji nije pripao hrvatskim sucima. Podsjetimo, HNS je koncem ožujka donio odluku da će najvažnije derbije do kraja sezone suditi strani suci. 

Bivši šef HNS-ovih sudaca na Instagramu je objavio imena svojih bivših kolega, i to na pozadini hrvatske zastave. Duje Strukan, Igor Pajač, Dario Bel, Patrik Kolarić, Fran Jović, Ante Čulina, Mario Zebec, Jakov Titlić, Mateo Erceg i Ante Terzić su imena na trobojnici, a poruka Marića je: "Najbolji! Hvala vam!"

Sada je Marić posvetio objavu nastupu Baby Lasagne na Eurosongu: "Iako već odavno nisam gledao Eurosong, jučer sam bio uz ekran hipnotiziran, doslovno, jer ovakvu promociju Hrvatske, mogu donijeti samo Vatreni sa Dalićem i Lukom na čelu kolone!! Hvala Srbiji na 12 bodova od publike i Žirija! Iako smo nominalno drugi, naravno da smo prvi, jer publika u svijetu je rekla svoje! Bravo Baby Lasagna i hvala ti!"

 

Pročitajte više