Ante Kostelić sam promijenio Janici terapiju; psihički pritisak kriv za Janičinu bolest?

ANTE KOSTELIĆ sam je promijenio terapiju Janici, prenosi Nacional tvrdnje nekoliko zagrebačkih liječnika. Prema nepotvrđenim informacijama Janica je svom ocu dala do znanja da ga više ne želi slijepo slušati.

Nakon što je otkrivena Janičina bolest objavljeno je da će se Janica oporaviti za 6-8 tjedana, no niti današnji nalazi nisu dobri.

Nekolicina zagrebačkih liječnika upućenih u slučaj tvrdi kako je Ante Kostelić Janici sam promijenio terapiju te da je to razlog loših nalaza.

Naime, prvi nalazi nakon jedne terapije pokazali su se dobrima i liječnici su bili uvjereni kako će se Janičino stanje smiriti.

No, kada su stigli drugi nalazi, koji nisu bili dobri, liječnici su posumnjali da se nešto u terapiji promijenilo.

Nakon provjere otkrili su da je Ante Kostelić sam promijenio tablete svojoj kćeri. Janica je po preporukama liječnika pila austrijske tablete Favistan, a Ante Kostelić je umjesto njih Janici davao hrvatske tablete Athyrazol koje imaju isti sastav ali jedna tableta ima 10 miligrama, za razliku od Favistana koji ima 20 miligrama.

Ante Kostelić je tada tvrdio da mu je zamjenu tableta preporučio jedan zagrebački liječnik, piše Nacional dodajući da ta tvrdnja nije potvrđena.

Kada je bolest otkrivena tvrdilo se da su razlog mnogobrojne operacije koljena u kratkom roku, no liječnici tvrde kako to sigurno nije razlog.

Većina liječnika koji su razgovarali s Nacionalovim novinarima tvrde kako je razlog pojačanog rada štitnjače manjim dijelom nasljedni faktor, a većim dijelom psihičko stanje Janice, odnosno stres i psihički pritisak koji Ante Kostelić vrši na svoju djecu kako bi postigli vrhunske rezultate.

Uz promjenu terapije, Janičinom lošem stanju štitnjače pogodovalo je i nepridržavanje pošteda od napora.

Iako su svi tvrdili kako Janica skija samo "turistički", mjerenjem rezultata u Madonni di Campiglio kada je Janica nastupila kao predvozačica ustanovljeno je da bi se najbolja svjetska i hrvatska skijašica plasirala među prvih 30.

Hoće li se Janica uskoro oporaviti i hoće li joj trener i dalje biti otac upitno je, jer prema nepotvrđenom informacijama odnos oca i kćeri više nije kao što je bio. Janica je navodno počela Anti davati do znanja da ga više ne želi slijepo slušati, piše Nacional.

Spomenimo još da niti jedan zagrebački liječnik nije želio sam preuzeti brigu o Janičinoj bolesti, već su svi predlagali stvaranje liječničkog konzilija koji će pratiti bolest najbolje hrvatske skijašice.

Ali Ante Kostelić želio je samo jednog liječnika, pa ni danas nije poznato imaju li Kostelići liječnika koji se brine za Janičinu bolest, već se zna samo da Janica dolazi u bolnicu Rebro radi pretraga.

Pročitajte više