Ante Kostelić: Sljemenska žičara vrjednija je od fontana

Foto: Pixsell

"ŠTETA što nema još koja žičara na Sljemenu. Sljeme ima veliku vrijednost, posebno za mlade. Još pokoja sljemenska žičara puno bi značila. Beskrajno je vrjednija od fontana i bilo čega sličnoga", poručio je ususret Snježnoj kraljici (5. i 6. siječnja) jedan od najtrofejnijih svjetskih skijaških trenera Ante Kostelić na gostovanju u ''Temi dana'' u studiju Hrvatske radiotelevizije.

"Jedno je obećanje, drugo je stvarnost", prokomentirao je Ante Kostelić potpisan Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju sljemenske žičare, projekta vrijednog 500 milijuna kuna.

Snježna kraljica, odnosno sljemenska utrka Svjetskoga kupa, godinama na globalnoj razini zauzima istaknuto mjesto među skijaškim natjecanjima.

"Nije to bila samo vizija Vedrana Pavleka i mene, već su rezultati Ivice i Janice potaknuli uključivanje i Sljemena u Svjetski kup. Sljeme zauzima značajno i bitno mjesto u Svjetskome kupu, ali ne zbog specijalne atraktivnosti samog Sljemena već blizine velikog grada kraj skijališta", pojasnio je Ante Kostelić.

Pročitajte više