Arsenal bez Eduarda pobijedio WBA u Carling Cupu

U UTORAK je na engleskim nogometnim terenima odigrano 10 utakmica 3. kola u Carling Cupu. Menadžer Arsenala Arsene Wenger ostao je vjeran svojoj tradiciji da u ovome natjecanju priliku pruža igračima koje inače rijetko viđamo u akciji

Wenger je i ovoga puta odmarao svoje prvotimce, pa tako niti hrvatski napadač Eduardo da Silva nije bio u konkurenciji za sastav Arsenala, koji je i s pričuvnim sastavom kao domaćin pobijedio WBA s 2:0, a strijelci su bili Sanchez Watt u 68. i Carlos Vela u 76. minuti.

Bolton je u dvoboju dva prvoligaša kao domaćin pobijedio West Ham u produžetku s 3:1. Ivan Klasnić igrao je za Bolton do 77. minute utakmice. U tom razudoblju dva puta je zapucao na gol, ali nije uspio postići gol. Gosti su poveli u 59. minuti pogotkom Ilunge, a preokret su svojim golovima kreirali Davies u 86. minuti, Cahil u 96. i Elmander (koji je zamijenio Klasnića) u 119. minuti.

Blackburn je u gostima pobijedio Nottingham Forest s 1:0, a hrvatski napadač Nikola Kalinić odigrao je cijelu utakmicu za Blackburn. Tri puta je šutirao na gol, dva puta glavom, ali niti jednom nije uspio pogoditi okvir protivničkog gola. Pogodak odluke postigao je Benedict McCarthy u 37. minuti odličnim udarcem iz daljine, iskosa s lijeve strane.Domaćini su najbliži izjednačenju bili u 73. minuti, ali Blackstock nije uspio realizirati jedanaesterac.

Liverpool je na Elland Roadu pobijedio Leeds United s 1-0 pogotkom 20-godišnjeg francuskog napadača Davida Ngoga u 66. minuti. Menadžer gostiju Rafael Benitez izveo je također sastav s dosta pričuvnih igrača, a Leeds United, ne tako davno polufinalist Lige prvaka i Kupa UEFA-e, a danas klub koji se pokušava vratiti u drugi razred engleskog nogometa, što mu u protekle dvije sezone nije polazilo za rukom kroz kvalifikacije, prema prikazanoj igri, pogotovo u prvom poluvremenu, zaslužio je puno bolji rezultat. Valja reći i da je sudac domaćinima neopravdano poništio pogodak koji je postigao Jermaine Beckford u 13. minuti.

 

FA Cup, 3. kolo:

Leeds United – Liverpool 0:1

Arsenal – WBA 2:0

Bolton – West Ham 3:1 (produžetak)

Nottingham Forest – Blackburn 0:1

Sunderland – Birmingham 2:0

Stoke – Blackpool 4:3

Peterborough – Newcastle 2:0

Barnsley – Burnley 3:2

Carlisle – Portsmouth 1:3

Scunthorpe – Port Vale 2:0 (produžetak)

Pročitajte više