LIGA PRVAKA

AS: Liga prvaka se nastavlja 8. kolovoza. Dva dana kasnije svi moraju biti u Lisabonu

Foto: Getty Images/Guliver Image

UEFA bi sljedeće srijede trebala donijeti konačnu odluku o formatu završetka ovogodišnje Lige prvaka.

Španjolski list AS danas je objavio detalje Uefine odluke koja treba biti samo potvrđena sljedećeg tjedna. Prema pisanju tog lista, Liga prvaka se nastavlja 8. kolovoza preostalim uzvratnim utakmicama osmine finala koje bi se trebale odigrati kod domaćina tih utakmica u strogo kontroliranim uvjetima.

Te utakmice igrat će se za vikend, 8. i 9. kolovoza, a samo 48 sati nakon zadnje utakmice svi klubovi moraju biti u Lisabonu, gdje će se igrati "final eight" turnir. Nastavak je predviđen za srijedu, 12. kolovoza, a igralo bi se u jednokružnom formatu na Benficinom stadionu Estadio da Luz i Sportingovu stadionu Jose Alvalade. Takav mini turni završio bi se za tjedan dana.

Lisabon je odabran iz nekoliko razloga. Prvi i glavni je da je epidemiološka situacija u Portugalu dobra, a drugi je činjenica da nijedan portugalski klub neće igrati "final eight" pa neće biti organizacijskih problema. Oba stadiona su vrlo blizu, što je još jedna dobra stvar pa je tako Lisabon pobijedio ispred Frankfurta i Moskve jer je originalni domaćin finala Istanbul odustao zbog financijskih poteškoća.

Uefa bi sljedećeg tjedna trebala odlučiti i kako će se završiti Europa liga u kojoj je ostalo puno više utakmica.

Pročitajte više