liga prvaka

ATLETICO - CHELSEA 0:1 Remek-djelom Girouda Chelsea jako blizu četvrtfinala LP-a

Foto: Epa

CHELSEA je s 1:0 pobijedio Atletico u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Utakmica se igrala u Bukureštu umjesto u Madridu zbog restrikcija vezanih za koronu i odluke španjolske vlade da je ulazak u zemlju zabranjen svim građanima Ujedinjenog Kraljevstva.

Remek-djelo Girouda

Gol odluke je zabio Olivier Giroud u 68. minuti. Bilo je to pravo malo remek-djelo francuskog napadača. Najprije je dobio duel na centru, započeo je kontru i s nekih 12, 13 metara je prekrasnim udarcem škaricama zabio jedan od najljepših golova sezone u Ligi prvaka.  

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK GIROUDA

Ubacio je Alonso s lijeve strane, lopta je došla do ruba šesnaesterca, nakon gužve najprije ju je dotaknuo Mount, a onda igrač Atletica Hermoso. Od njega se lopta odbila do Girouda koji je bio okrenut leđima golu, ali se sjajno snašao i velemajstorski je probio Oblaka. Giroud je kod šuta bio u zaleđu i sudac Felix Brich je najprije poništio gol. Ipak, oglasila se VAR soba i javila mu je da je Hermoso bio taj koji je zadnji igrao loptom te da je gol regularan.

Nevjerojatna jalovost Atletica

Chelsea je zasluženo slavio jer je u svih 90 minuta bio bolja, konkretnija, ambicioznija i opasnija momčad. Atletico u 90 minuta igre u Bukureštu nije napravio baš ništa. Nevjerojatno zvuči podatak da momčad Chola Simeonea nije imala ni jedan udarac u okvir, a posjed lopte je bio debelo na strani gostiju.

Nije Chelsea odigrao neku nezaboravnu utakmicu, ali je Tuchelova momčad željela pobjedu, za razliku od Španjolaca koji su istrčali na teren s namjerom da ne prime gol, a prema naprijed nikakvog plana nisu imali.

Posebno je bilo zanimljivo gledati zbunjenost igrača Atletica kad su morali reagirati nakon gola Girouda. Na licima im se vidjela zbunjenost jer nisu imali pojma što bi napravili. Nikakvog plana i ideje nisu imali kako napasti goste i kako pokušati dati gol za remi.

Mateo Kovačić je bio u početnoj postavi londonske momčadi i igrao je do 74. minute.

Uzvrat na Stamford Bridgeu je na rasporedu 17. ožujka.

Pročitajte više