Atletico konačno kod boga Neptuna: Pola stoljeća patnje Forlan obrisao u jednom produžetku



DAN nakon trijumfa španjolski mediji slave Atletico Madrid. Renomirana Marca hvali posao trenera Quiquea Floresa i piše kako je on od razbijene vojske s početka sezone napravio pravu momčad.

U Madridu se slavilo do zore, tisuće navijača Atletica okupilo se na Neptunovom trgu nakon 14 godina. Tad je Atletico osvojio zadnji trofej, dok su na europski trijumf čekali čak 48 godina.

"50 godina čekamo na trofej. Puno smo propatili, no izgleda da se isplatilo", pričao je jedan stariji navijač u Madridu. Posljednji put slavili su kod Neptunove fontane davne 1996. kad je Atletico osvojio naslov i Kup kralja. Na tradicionalnom okupljalištu Atleticovih tifosa skandiralo se "Volim te Atletico" i "Urugvaj , Urugvaj", u čast dvostrukom strijelcu Forlanu.

A "plavokosi ubojica" sve je pozdravio iz Hamburga te apelirao na navijače da ne dopuste da se slavlje otme kontroli.

"Velika je stvar za mene biti strijelac u finalu. Proslavit ćemo, slijedi nam Kup kralja", poručio je Forlan, te se priključio momčadi u slavlju. Početak sezone nije bio obećavajuć, Atletico je imao start iz noćne more, no na kraju su se iskupili.



"Želimo da ostanu svi"


Navijači su im oprostili loše igre u Primeri, Uefin trofej sve je popravio. Donedavno su prozivali sve, od Uprave do igrača, no na španjolskim medijima navijači danas žele samo jedno - ostanak postojećeg kadra. Strahuju od odlaska Kuna Aguera, a zabolio bi ih odlazak heroja Forlana. Puni optimizma završavaju sezonu i žele uspjeh u Primeri iduće sezone.

"Pokazali su da imaju srce, kad nije sve išlo prema planu ostali su ponizni i vrijedno radili. To je naša momčad", rekao je jedan navijač za As. Ostali mediji također donose slične hvalospjeve i reakcije, a El Mundo Deportivo donosi zanimljiv zaključak:

"Atletico je obrisao prašinu s imena koje je već dugo upisano u povijest europskog nogometa".

Pad Royevih boraca

Engleski mediji također hvale igru Atletica, no odaju počast Fulhamu. Igrače Roya Hodgsona vide kao velike borce te je zajedničko mišljenje da je Fulhamova europska avantura bila uspješna.

"Teško je izgubiti na taj način u produžetku, no igrači Fulhama nemaju si zašto predbacivati. U ovoj lošoj sezoni za Englesku, kad je Europa u pitanju, osvjetlali su obraz nacije", stoji u Daily Mailu, koji dodaje kako je Forlan prekinuo Hodgsonovu bajku.

Pročitajte više