tenis

B92: Hrvati promijenili ploču. Đokovićev put od prijatelja do glavnog krivca

Foto: Epa

OTKAKO je u nedjelju naprasno prekinuta završnica Adria Toura u Zadru zbog potvrde da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom, ne prestaje se pričati i pisati o kontroverznom turniru koji je organizirao Novak Đoković.

Kritike stižu sa svih strana svijeta, od aktivnih i bivših igrača do novinara. Srpski mediji pišu da je Novak Đoković žrtva urote, a portal B92 donio je zanimljiv tekst u kojem se analizira kratki put Novaka Đokovića od junaka, velikog prijatelja Zadra i spasitelja hrvatskog turizma do isključivog krivca za ono što se dogodilo u nedjelju navečer.

''Hrvati promijenili ploču: Đokovićev put od prijatelja do glavnog krivca'', naslov je koji donosi B92.

Novinar spomenutog portala piše da se, od kada se pojavila vijest da je Grigor Dimitrov pozitivan na koronu, u samo 24 sata totalno promijenila percepcija hrvatske javnosti prema prvom tenisaču svijeta.

Na početku samo hvalospjevi

B92 donosi neke citate iz tekstova hrvatskih medija u kojima stoji kako su se hrvatski mediji natjecali tko će napisati više hvalospjeva o Đokoviću. Pisalo se da Đoković pomaže hrvatskom turizmu, isticalo se kako je velika čast da za mnoge najbolji tenisač svih vremena nastupa u Hrvatskoj, a posebna pažnja je poklonjena susretu Biserke Petrović i Novaka.

Također, stalno se potenciralo kako Novakova majka Dijana vuče porijeklo iz Vinkovaca, a i da je Đoković kao klinac od 13 godina trenirao kod Nikole Pilića u Njemačkoj.

Publika u Zadru navijala je za Đokovića, skandirala mu i nagrađivala ga je ovacijama.

Od nedjelje Đoković je glavni krivac 

A onda se saznalo da je Dimitrov zaražen.

''Finale je isti trenutak otkazano, a Adria Tour stavljen je na stup srama'', piše B92 i nastavlja:

''Direktor turnira i Novakov trener Goran Ivanišević izviždan je prilikom govora kojim se pokušao ispričati gledateljima. Hrvatski mediji su odmah nakon otkazivanja zanemarili sportski aspekt čitave priče i bacili se na onaj koji se tiče zdravlja igrača i gledatelja te navodnog kršenja svih preporuka.''

Nakon što se saznalo da je zaražen i Borna Ćorić, kritike su postale sve žešće, a osim medija u Hrvatskoj koji su potpuno promijenili narativ, reakcija je stigla i iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koje kaže da turnir u Zadru nije smio tako izgledati i da su se trebale poštivati mjere opreza. 

 

Pročitajte više