"PONESITE BAKLJE I BOCE DA PRESTRAŠIMO BOGATAŠE" City traži zaštitu policije od liverpulskog odbora za doček

Screenshot: Youtube

NAVIJAČI Liverpoola pripremaju neprijateljski doček autobusu Manchester Cityja, kada ovaj klub 4. travnja dođe u grad na prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka.

Proglasom koji se u formi postera pojavio na Twitteru, nakon čega su ga na društvenim mrežama podijelili brojni navijači Redsa, poziva ih se da se dva sata prije utakmice okupe na ulicama kojima će se prema Anfieldu kretati autobus s Guardiolom i njegovim odabranicima.
 
U proglasu piše: "Doček autobusa prije utakmice Liverpoola i Cityja. Ponesite pirotehniku, baklje, boce, zastave. Tamo će biti tisuće liverpulskih glasova spremni da ih zastraše kako bi pobjegli natrag u Manchester s repom između nogu i prije nego što utakmica počne."
 
 
Nakon toga posebno je istaknuta poruka: "Pokazat ćemo im točno što se ne može kupiti novcem."
 
Navijači Liverpoola već su i prije priređivali ovakve dočeke autobusima sa suparničkim igračima prije velikih utakmica, primjerice prije dvije godine prilikom gostovanja Villarreala u polufinalu Europa lige. 
 
Kao što možete vidjeti u videu, španjolsku momčad tada su u dimu bengalki dočekale tisuće navijača Liverpoola natiskanih oko autobusa Villarreala koji su gađali limenkama i raznim drugim projektilima dok se uz policijsku pratnju sporo probijao kroz mnoštvo.

Ovakve metode zastrašivanja upalile su, jer Liverpool je nakon toga pobijedio Villarreal 3:0 i lako nadoknadio 0:1 iz prve utakmice. 
 
Nakon što je proglas za doček Cityja postao popularan, njegov je autor na Twitteru napisao kako nipošto njime ne potiče nasilje prema Manchester Cityju. Ipak, u tom klubu vrlo ozbiljno su shvatili poruku.
 
City je odmah kontaktirao Liverpool, kao i mančestersku policiju, sa zahtjevom da se obrati kolegama u susjednom gradu.
 
U emiratskom klubu vrlo su ozbiljno shvatili ono što piše u proglasu navijača Liverpoola. Jer još se sjećaju što se na gostovanju u tom gradu dogodilo njihovim navijačima 2014. Utakmicu koja se igrala na vrhuncu borbe ova dva kluba za naslov obilježio je napad na minibus s navijačima gostiju, koji je zasut kamenjima, ciglama i bocama. 

Pročitajte više