Barca s postavom "za Hajdukov rođendan" - Ahmetov: Šahtar će učiniti sve (ne)moguće da prođe

FORMALNOST. Tako se doima uzvrat četvrtfinala Lige prvaka u Donjecku, nakon što je Barcelona prvu utakmicu kod kuće dobila 5:1. Naročito uzmemo li u obzir da Šahtaru nedostaje kompletna obrana - Čigrinskij, Kučer, Čizov i Rat.

Dodamo li ovome kako je trener Mircea Lucescu izjavio kako zbog ozljede postoji "80 posto šanse da ne zaigra kapetan Darijo Srna", čini se kako je utakmica na Donbass Areni nešto što se tek treba odraditi, kako bi se u polufinalu Lige prvaka mogli sastati Barcelona i Real.

Upravo je tom paru leži sićušna Šahtarova šansa. Prvi od četiri El Clasica u 18 dana igra se već za ovaj vikend i to onaj prvenstveni, na Santiago Bernabeu. Guardiola zna da bi barem remijem na toj utakmici sačuvao osam bodova prednosti šest kola prije kraja i praktički osigurao naslov i zato će u Donjecku odmarati gotovo sve glavne zvijezde.

Zbog toga, kao i zbog ogromnog kapitala kojeg nosi iz prve utakmice s Ukrajincima, na uzvrat će istrčati momčad kakvu bi vjerojatno gledali ovog ljeta na Hajdukovom rođendanu - s tek tri standardna prvotimca. Valdes, Pique i Villa igraju uvijek, dok su svi ostali iz kategorije "dobijaju priliku da se nametnu treneru". Naravno, i takva, kombinirana momčad i dalje je barem ravnopravna Šahtaru.

Lucescu je dakako znao da mu Guardiola neće od prve prema golu poslati sve najveće zvijezde, pa se i on nešto ambicioznije pripremio za ovaj meč u kojem "nema nikakve šanse": Nakon što je gotovo osigurao ukrajinsku titulu, u prošlom kolu je protiv Obolona odmarao gotovo sve prvotimce.

Igračima Šahtara su sigurno zazvonile ovih dana više puta ponovljene riječi gazde Rinata Ahmetova: "Moramo učinit sve moguće i nemoguće da pobijedimo Barcelonu. Čekići u našem grbu simboliziraju snagu i napore rudarskog kraja iz kojeg smo potekli. Ponosni smo na to i zbog te tradicije morate dati sve i više od sebe."

Očekivani sastavi:

ŠAHTAR

Pjatov; Kobin, Rakitskij, Krivtsov, Ševčuk - Mkitarijan, Hubschmann - Costa, Willian, Jadson - Luiz Adriano

BARCELONA

Valdes; Adriano, Pique, G. Milito, Maxwell - Alcantara, Mascherano, Keita - Afellay, Pedro - Villa

Pročitajte više