Barcelona ne dolazi: Navijačima Hajduka jedina ljetna zabava pretkola Europa lige

GOSTOVANJE svemirske Barcelone na Poljudu, u sklopu 100. Hajdukovog rođendana, ostat će sanak pusti navijačima Hajduka i svima koji su trenutno najbolju momčad svijeta htjeli vidjeti uživo.

Prvog travnja istekao je rok za konačni dogovor, a premda to nije izravno potvrdio, iz riječi Petroslava Sapunara dalo se naslutiti kako će se ponos Dalmacije i Katalonije sučeliti samo u slučaju kopernikanskog obrata.

"U stalnoj smo korespondenciji s njima, a na naš posljednji upit nismo dobili odgovor koji bi trebao definirati čitavu priču. Inače, moram priznati da nisam vidio neki osobiti napredak u pregovorima", rekao je za Index predsjednik Nadzornog odbora Hajduka.

"Već nekoliko mjeseci znamo da Messi neće doći"


Još otkako je bivši predsjednik Bijelih Joško Svaguša pokrenuo inicijativu za dolazak Barcelone, najveći je problem bio vezan za nedolazak Lionela Messija, a kad je Barca objavila popis pripremnih utakmica na ljeto, sporan je postao i termin, ponedjeljak 25. srpnja, jer u to vrijeme počinje HNL, a Hajduk će igrati i Europa ligu, u kojoj ove sezone počinje u drugom pretkolu. Također, zbog nedolaska argentinskog čarobnjaka Hajduk je inzistirao na skidanju početne cijene od dva milijuna eura.



"Termin nam nikako ne odgovara, i poslali smo im već zahtjev za promjenom. Ukoliko se to i uspije realizirati, Messi neće doći, to su nam rekli još prije nekoliko mjeseci."

"Ne mogu reći da je gostovanje propalo, jer definiranje stavki još uvijek traje, ali u ovom trenutku puno je realnije kazati da se ta utakmica neće igrati", dodao je Sapunar.

Pročitajte više