LIGE PETICE

BAYER - BAYERN 1:5 Pogledajte što je Bayern napravio od derbija Bundeslige

Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen

BAYERN je po tko zna koji put pokazao da mu nitko ne može ništa u Bundesligi. U Leverkusenu je pobijedio Bayer 5:1.

U utakmici osmog kola, koja je trebala biti derbi njemačkog prvenstva, razbio je. i to u gostima, momčad s kojom je do tada dijelio prvo mjesto.

Koliko je Bayern zastrašujuće superioran u odnosu na jednu od najboljih njemačkih ekipa, govori i to što je svih pet golova zabio za samo 33 minute. I to prije poluvremena.

Robert Lewandowski je zabio u 4. i 30. minuti. Oba gola bila su krasna, prvi je postigao petom okružen petoricom suparnika, a drugi nakon akcije od gola do gola. Thomas Müller pogodio je u 34., a Serge Gnabry u 35. i 37. minuti.

U povijesti Bundeslige samo su dvije momčadi ranije zabile pet komada, ali Dortmundu protiv Schalkea (nakon 23 minute) i Karlsruheu protiv Eintrachta (30 minuta) to je uspjelo davne 1964.

U savršenom poluvremenu jedina loša vijest za Bayerna bila je ozljeda Alphonsa Daviesa, kojeg je u 40. minuti zamijenio novi hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

U nastavku tek je Patrik Schick samo ublažio poraz Bayera.

Bayern je peticom do poluvremena izjednačio rekord Bundeslige. U prvih osam prvenstvenih utakmica postigao je 29 golova, čime je poravnao svoj pothvat iz 1976./77. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ŠTO JE BAYERN RADIO U DERBIJU BUNDESLIGE.

Pročitajte više