LIGE PETICE

Bayern kiksao i vratio Leipzig u utrku za naslov. Palo 18 golova na četiri susreta

Foto: EPA

U POPODNEVNOM terminu Bundeslige gledali smo četiri utakmice na kojima je palo čak 18 pogodaka. Najmanje ih je palo na utakmici Bayerna i Union Berlina.

Prvak Njemačke kiksao je na domaćem terenu protiv Uniona odigravši 1:1, a jedini pogodak Bayerna na susretu zabio je Jamal Musiala na asistenciju Thomasa Mullera. Za Union je zabio Marcus Ingvartsen. 

Vrijedi istaknuti i da je kod Bayerna na lijevom boku debitirao Josip Stanišić, Nijemac hrvatskih korijena koji je inače po vokaciji desni bek, i odigrao je sjajnu utakmicu. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Golijada u Frankfurtu

Drugi susret bio je onaj Eintrachta iz Frankfurta i Wolfsburga, a na njemu je palo najviše golova, njih čak sedam. Momčad iz Frankfurta slavila je s 4:3 i napravila velik korak prema tome da osigura igranje Lige prvaka sljedeće sezone.

Strijelci su bili Daichi Kamada, Luka Jović, Andre Silva i Erik Durm za Eintracht, dok su tri gola za Wolfsburg zabili Ridle Baku, Wout Weghorst i Maximilian Philipp. 

Olmo i Leipzig se uključili u utrku za naslov

U trećem susretu su Hertha i Borussia M'Gladbach odigrale 2:2 i podijelili bodove. Strijelci su bili Santiago Ascacibar i Jhon Cordoba za Herthu te Alassane Plea i Lars Stindl za Gladbach.

Četvrti susret bio je okršaj Werder Bremena i RB Leipziga. Bio je to drugi najefikasniji susret po pitanju golova, vidjeli smo njih čak pet, a jedan je zabio i bivši igrač Dinama Dani Olmo.

Jedini pogodak Werdera postigao je Milot Rashica s bijele točke, a strijelci za Leipzig bili su Olmo i Marcel Sabitzer jednom te Alexander Sorloth dva puta. Leipzig je tako iskoristio kiks Bayerna i približio mu se na pet bodova uoči završnice sezone. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više