LIGE PETICE

Beckham anegdotom savršeno objasnio razliku njegovog i današnjeg Uniteda

Foto: EPA-EFE

DANAŠNJI Manchester United neusporediv je s onim prije 20 godina kada je klub vodio sir Alex Ferguson i u svlačionici imao karizmatike i majstore poput Davida Beckhama, Roya Keanea, Paula Scholesa ili Garyja Nevillea.

Bila je to old school garda čvrstih karaktera i s njima nije bilo šale za razliku od današnje postave Crvenih vragova gdje se nekim igračima ne da igrati pa svojim izljevima, najčešće na društvenim mrežama, prave totalni cirkus.

Razliku između ondašnjih i današnjih vremena savršeno je opisao David Beckham, simpatičnom anegdotom u intervjuu za Otro. Anegdotom koja jasno iscrtava što je Ferguson značio Unitedu.

"Imao sam irokezu i bojao sam se reakcije Fergusona. Hodao sam po svlačionici i on nije vidio, a bio sam previše uplašen da bih mu to pokazao. Prije toga sam išao na trening s kapom na glavi, trenirao s kapom na glavi, bio u hotelu i natrag isto s kapom na glavi. Takav sam večerao, išao na doručak i u autobus do stadiona", prisjetio se Beckham situacije otprije 18 godina.

A onda je došlo do trenutka istine. Ferguson ga je digao s klupe za pričuve usred utakmice i David je morao skinuti kapicu.

"Kad je vidio, rekao mi je da se odem obrijati", prisjetio se Becks pa nastavio:

"Počeo sam se smijati, ali on je bio ozbiljan. 'Idi i obrij to', poručio mi je. Morao sam otići u svlačionicu i pronaći škare kako bih obrijao to sve. Usred utakmice na Wembleyju. Menadžer uvijek vlada", zaključio je Beckham.

Pročitajte više