BENFICA - BAYERN 0:2 Kovač u debiju rutinski riješio Portugalce

Foto: EPA-EFE

NIKO KOVAČ je u debitantskom trenerskom nastupu u Ligi prvaka pobijedio Benficu u 1. kolu skupine E. Njegova momčad je bez ikakvih problema slavila 2:0, a da je Robben bio malo koncentriraniji mogao je Bayern i s puno većom razlikom riješiti Portugalce. Već u 10. minuti Alaba je odlično našao Lewandowskog u srcu šesnaesterca. Poljak je sjajnim lažnjakom sa sebe otresao Diasa i još boljim udarcem u suprotni kut pogodio za 1:0.

Samo tri minute kasnije Robben je pobjegao cijeloj domaćoj obrani i izbio sam pred Vlachodimosa, no slabo ga je pokušao prebaciti i Benficin golman je spasio siguran gol. U 21. minuti je opet Alaba ubacio u peterac gdje James u padu promašuje loptu. Ona dolazi do Robbena koji napucava loptu u sredinu i pogađa Jamesa, no lopta ide preko gola. Domaćini su prvi udarac na gol uputili u 28. minuti kad se Neuer morao dobro namučiti da skine udarac Salvija u bliži kut.

Benfica je nakon te prilika zaigrala nešto bolje, ali nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti gostima. Bayern je do poluvremena imao navjeću priliku kad je u 40. minuti Vlachodimos još jednom sjajnom reakcijom obranio šut Robbena. Bayern je kontrolirao igru i fizički potpuno nadmašio Portugalce koji se nisu mogli nositi sa silnom trkom Kovačeve momčadi. Njegovi igrači su susret prelomili u 54. minuti prekrasnom akcijom. Bivši Benficin igrač Renato Sanches povukao je kontru od 50 metara i dodao Lewandowskog na 20 metara od gola. Poljak sjajno vidi Riberyja na drugoj strani, koji odlaže loptu za Jamesa. Kolumbijac ubacuje u sredinu, a Sanches koji je sjajno pratio cijelu akciju, zakucava loptu u padu u prazan gol za aplauz cijelog stadiona.

Benfica do kraja susreta nije mogla ništa napraviti i Bayern je bez problema sačuvao prednost. U drugoj utakmici ove skupine, koja se igrala od 18:55, Ajax je razbio AEK 3:0.

Pročitajte više