Benitez o prvom golu "Čovjeka od 20 milijuna funti": Naši navijači odmah prepoznaju pravog igrača

U POBJEDI 3:1 protiv PSV-a u 2. kolu Lige prvaka, Liverpoolov je irski napadač Robbie Keane zabio svoj prvi, a kapetan Steven Gerrard stoti gol za klub s Anfielda.

Keane je u Liverpool stigao prošlog ljeta iz Tottenhama za 20,3 milijuna funti. No, skupocjeni 28-godišnji napadač u prvih 10 nastupa za Redse nije postigao niti jedan pogodak. Stoga je gol za 2:0 protiv PSV-a imao posebnu važnost, jer je bio Keaneov prvi u crvenom dresu:

"Svi su govorili o tome kada će Robbie zabiti, zato je važno i za njega i za nas što se to dogodilo. Sada će vjerojatno na red doći pitanje o njegovom prvom golu u Premiershipu, ali dobro je da je zabio prvijenac računajući sva natjecanja. No, naši navijači su vrlo pametni i znaju odmah prepoznati pravog igrača. Znaju da je Robbie bio vrlo dobar igrajući ranije za Tottenham te je samo pitanje vremena kada će postići prvi pogodak u engleskom prvenstvu za naš klub", izjavio je menadžer Rafael Benitez.

Keane tvrdi da nije bio previše zabrinut zbog apstinencije u prvim nastupima:

"Volio bih da sam zabio i ranije, ali nije važno, Super je da sam napokon zabio, 'skinuo sam majmuna s leđa'. Najvažnije je da smo protiv PSV-a ostvarili novu pobjedu. O mom prvom pogotku su ionako više pričali navijači nego što sam osobno bio opterećen s tim pitanjem.

Zapravo se ipak puno veći trenutak te večeri na Anfieldu dogodio u 76. minuti, kada je kapetan Steven Gerrard prekrasnim udarcem iz velike daljine pogodio za 3:0, što je bio njegov jubilarni, stoti gol u najdražem dresu:

"Za svakog igrača je učinak od 100 golova u istom klubu poseban učinak, a pogotovo za igrača koji igra u veznoj liniji! Gerrard je jedan od najboljih ofenzivnih veznih igrača na svijetu i nadam se da će zabiti još jako puno golova za Liverpool", poručio je Rafael Benitez.

A Liverpoolov kapetan je skromno ustvrdio:

"Bila je to fantastična večer za Robbieja i mene. Naravno da je super osjećaj zabiti 100 golova, ali najvažnije je da smo mi uzeli šest bodova u prve dvije utakmice Lige prvaka. Što se tiče Keanea, sjajno je da se upisao, siguran sam da je to tek početak njegove serije, bit će još puno njegovih golova. Međutim, ništa nismo osvojili, ovo je samo dobar start u sezonu", zaključio je Gerrard.

 A.K.
Foto: AFP

Pročitajte više