Bez golova u Bavarskoj: Kad je Olić zamijenio ozlijeđenog Robbena, igra Bayerna se raspala

BAYERN je u derbiju večeri Lige prvaka igrao samo jedno poluvrijeme, što protiv Juventusa nije bilo dovoljno. Završilo je 0:0, što je i najpošteniji rezultat s obzirom na zbivanja na terenu.

> Tijek susreta

> Prvak Premiershipa pobijedio prvaka Bundeslige na Old Traffordu

> Zurich ponizio Milan na San Siru, Ronaldo i Kaka pregazili Marseille

> Porto opet bolji od Atletica, Chelsea slavio na Cipru

> Olić i Pranjić nakon "nule" s Juventusom: Bili smo bolji, ali Talijani su Talijani

Bayern je krenuo silovito, agresivno, odlučno da se što prije obračuna s Juventusom, ali Nijemci su igrali samo jedno poluvrijeme. Nije bilo dovoljno. Nakon što je zbog ozljede u 44. minuti morao izaći Arjen Robben, a zamijenio ga je Ivica Olić, igra Bayerna izgubila je na kreaciji, na probojnosti i na brzini, te Talijanima nije bilo teško do kraja čuvati "nulu".

U drugom poluvremenu niti jedna akcija

U skladu s tim, drugo poluvrijeme bilo je gotovo sasvim nezanimljivo, bez ijedne prave šanse s izuzetkom rijetkih solo pokušaja Riberyja, a posebno u zadnjih pola sata kad je Juve igrao bez svoje "desetke" Diega kojeg je zamijenio Poulsen. No, u prvom se dijelu utakmice imalo što vidjeti, iako smo za golove ostali zakinuti.

Već u prve tri minute je Bayern stvorio nekoliko polušansi, odmah su krenuli po gol. Najbolju od uvodnih prilika propustio je realizirati izuzetno talentirani ofenzivni veznjak Muller, koji se u 3. minuti sjajno ubacio u kazneni prostor, natrčao na Robbenovu loptu i pucao pokraj gola. Juventus se odlučio za defenzivu, strpljivo su Talijani čekali priliku za kontru, ali Bayern im je ostavljao jako malo prostora.

Riberyjev potez utakmice dugo će se vrtjeti na YouTubeu

U 19. minuti vidjeli smo potez utakmice - Ribery je majstorskim driblingom provukao loptu između dva Juventusova braniča, te izašao sam pred Buffona! Već su tribine Allianz Arene vidjele loptu u mrežu, ali Juventusov golman bio je savršeno postavljen pa je Ribery morao ciljati pod gredu. Lopta je okrznula stativu i otišla preko gola.

Vidjeli smo nakon toga i nekoliko dobrih centaršuta prema Kloseu. Najprije je Lahm u 23. pretrčao desni bok i ubacio loptu u sredinu, ali njegov reprezentativni kolega nije uspio pucati. Nešto kasnije je Klose ipak glavom zahvatio loptu, nakon udarca iz kuta, ali nije bio dovoljno precizan.

Robben je bio Bayernov motor

U 29. minuti Bayernovu najbolju šansu stvorili su iz kontre Robben i Muller. Nizozemac je povukao po desnom boku, dodao za Mullera koji je izvrsnim izbacivanjem lopte u for pretrčao Legrottaglieja, ušao u kazneni prostor, te pokušao vratiti Riberyju, ali Diego je presjekao njegovo dodavanje. Vrlo sličnu šansu vidjeli smo i pet minuta kasnije. Opet je isti dvojac bio u kontri, ali ovoga se puta Muller izvukao previše na stranu pa je uspio samo izboriti korner. Klose je i ovoga puta pucao glavom, ali Buffon je bio na mjestu.

Među prilikama koje je stvorio Juventus svakako treba izdvojiti udarac Camoranesija u 33. minuti. Camoranesi je odličnom fintom na 17 metara izbacio Ottla i silovito tukao, ali lopta je prošla pokraj gola. U 40. minuti iskazao se i David Trezeguet, koji je opalio sjajan volej iz okreta nakon Grossovog ubačaja, ali od brzine nije mogao dobro naciljati pa je poslao loptu na tribine.

Sudac Webb "ukrao" Oliću šansu da postane heroj dana

Hrvatski reprezentativac Ivica Olić odigrao je za Bavarce cijelo drugo poluvrijeme, ali nije se posebno istaknuo. Nije, doduše, imao za to ni prilike s obzirom da je cijela momčad vidno pala nakon Robbenove ozljede. Olić se isticao svojom prepoznatljivom trkom i pritiskom na zadnju liniju Juventusa, ali Talijani su previše rutinirana momčad da bi si dopustili pogrešku pa njegov pritisak nije urodio plodom.

No, imao je Olić ipak šansu da postane heroj dana, ali nije mu to dopustio engleski sudac Howard Webb. Bez greške je Webb odradio cijelu utakmicu, a niti njegovu odluku da svira kraj u 92. minuti, kad je Olić primio dugu loptu i trčao sam u kontru, većina vjerojatno neće doživjeti kao grešku s obzirom da je sudačka nadoknada istekla, ali bio je to Louisu van Gaalu dovoljan povod da mu se unese u lice, a bjesni pogled Ivice Olića otkrio je da bi i on najradije pratio primjer svog trenera.

Sertić asistirao za pobjedu Bordeauxa

U drugoj utakmici skupine A Bordeaux je slavio protiv Maccabija iz Haife pogotkom Cianija u samoj završnici susreta. Sve do 82. minute susreta na Chaban-Delmas stadionu strijelci svih četiriju momčadi imali su posnu večer, a tada je Michäel Ciani pogodio mrežu Nira Davidovitcha. Dogodilo se to nakon ubacivanja iz kuta kojeg je izveo Gregory Sertić, potencijalni hrvatski reprezentativac, koji je na travnjak ušao umjesto Jaroslava Plašila jedanaest minuta prije ključnog kornera.

Inače, utakmica je bila vrlo borbena, te je nudila više prilika za pogodak s obje strane. Domaćin je uputio 23 (pet u okvir) udaraca prema vratima izraelske momčadi, koja je odgovorila s 15 pokušaja (četiri u okvir).

Liga prvaka, skupina A, 2. kolo:

Bayern - Juventus 0:0

Bordeaux - Maccabi Haifa 1:0 (Ciani 82)

Ljestvica:

1. Bayern 2 1 1 0 3-0 4

2. Bordeaux 2 1 1 0 2-1 3

3. Juventus 2 0 2 0 1-1 2

4. Maccabi Haifa 2 0 0 2 0-4 0

Pročitajte više