Euro 2020

BiH i Srbija danas čekaju ždrijeb koji ih može približiti Europskom prvenstvu

Foto: Guliver Image/Getty Images

DANAS od 12 sati održat će se ždrijeb play-offa Lige nacija, turnira koji će poslati posljednje četiri reprezentacije na Europsko prvenstvo.

Plasman na Euro sljedeće godine već je osiguralo 20 reprezentacija, a još četiri dobit ćemo kroz četiri play-offa Lige nacija. Svaka od četiri Lige nacija (A, B, C i D) dat će po jednog sudionika Eura, a tamo će se plasirati ona reprezentacija koja ostvari dvije pobjede. 

U Ligi B i D već se znaju sve reprezentacije koje će igrati. BiH predvođena Robertom Prosinečkim dočekuje Sjevernu Irsku, a u drugom okršaju Slovačka dočekuje Irsku. Ždrijeb će odlučiti tko će biti domaćin finalne utakmice. 

I u Ligi D ždrijeb će odlučiti tko će biti domaćin finala, a u polufinalima Gruzija dočekuje Bjelorusiju, a Makedonija Kosovo. 

U Ligi C se zna da Srbija gostuje u Norveškoj, dok će ždrijeb odlučiti hoće li Škotska igrati protiv Bugarske, Izraela, Mađarske ili Rumunjske. 

Tri od te četiri reprezentacije koje ne budu izvučene protiv Škotske sele se u play-off Lige A, gdje će se boriti s Islandom. I tu će ždrijeb odlučiti tko će biti domaćin finalne utakmice. 

Dodatni ždrijeb za Euro

Također, UEFA će obaviti i dodatni ždrijeb za Euro jer su u skupini B zajedno Rusija i Danska, a obje su domaćini natjecanja. Tako će ždrijeb odlučiti tko će biti domaćin u njihovom međusobnom dvoboju, odnosno tko će na Euru kao domaćin igrati u sve tri utakmice grupne faze.

Pročitajte više