Bild: Ako Kane ne dođe u Bavarsku, Bayernu treba ON

Foto: EPA

NJEMAČKI Bild piše o velikoj želji Bayerna, 29-godišnjem engleskom napadaču Tottenhama Harryju Kaneu. Piše kako bi za bavarski klub baš on bio savršen zbog svojeg profila i kvaliteta. No napominje kako je 100 milijuna eura, koliko londonski klub u ovom trenutku traži za njega, puno previše. U tekstu pod naslovom "Ako Kane ne dođe, Bayernu treba ON" sve su detaljno pojasnili.

"Lewandowski je 2022., godinu prije isteka ugovora koštao oko 50 milijuna eura. Tada je bio četiri godine stariji nego što je Kane danas. U tom smislu razumno bi bilo dati 70 do 80 milijuna eura. Ali 100 milijuna eura za kapetana Engleske? NE!" rezolutno pišu Nijemci pa nastavljaju i pišu o tome kako Bayern gradi lukav scenarij u kojem zastrašuje Davida Levyja, predsjednika Tottenhama.

U slučaju da Englezi ne prihvate Bayernovu ponudu, on bi u ljeto 2024. godine mogao doći u njemačkog prvaka kao igrač bez ugovora, a samim time bi Tottenham ostao bez ikakve odštete za svojeg najboljeg igrača.

Bayern dovodi prvog topnika lige?

Plan B bio bi još logičniji. Ako ne uspije dovesti Kanea, Bavarci će pokušati dovesti najboljeg strijelca Bundeslige prošle sezone, 30-godišnjeg Niclasa Fullkruga iz Werdera koji je prošle sezone dao 16 golova i imao pet asistencija za 13. klub lige.

Navode kako bi Fullkrug radije u Bayern nego Bayer Leverkusen, s kojim ga se dosad povezivalo, a bio bi idealan za Tuchela jer bi u njemu dobio gladnog igrača koji bi grizao za prve trofeje u svojoj karijeri i u budućnosti bio savršena zamjena za Kanea.

Inače, Bayern bi pomogao izborniku Hans-Dieteru Flicku i reprezentaciji jer bi se Fullkrug mogao uigravati s Musialom, Gnabryjem, Saneom i Mullerom za Europsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Njemačkoj.

Pročitajte više