LIGE PETICE

Bild: Bayern krenuo po Guardiolu, a on ih zaprepastio odgovorom

Foto: Gulliver / Getty Images

PRVI Bayernov izbor za nasljednika Nike Kovača je Josep Guardiola, piše najčitaniji njemački list Bild i dodaje kako je već pokrenuta operacija povratka katalonskog karizmatika u klub s kojim je od 2013. do 2016. osvojio tri njemačka naslova i dva kupa. 

Pep je nesretan u Manchesteru, ženu i djecu je vratio u Španjolsku

Isti izvor navodi da je vodstvo Bayerna u stalnom kontaktu s Guardiolom te su tako saznali da više nije sretan u Manchester Cityju. To što je u Španjolsku vratio ženu i djecu smatraju jednim od dokaza toga te pripremom da i sam ode iz Engleske. Što se pak tiče Pepovog odnosa s Munchenom, on i dalje rado navraća u taj grad, u kojem je zadržao stan. 

Bayern mu nudeći da napravi presedan u karijeri saznao da slavni trener želi nešto novo

Uzimajući sve to u obzir, Bild piše da je Bayern ponudio Guardioli da napravi ono što nikada do sada nije uradio - da se vrati voditi klub u kojem je već bio trener. Ali dobio je odgovor koji ih je jako iznenadio. Da se Pep nakon odlaska iz Manchester Cityja želi okušati u poslu koji još nije radio. Želja mu je da bude izbornik neke reprezentacije. 

Guardiola, Munchen i Bayern vole se javno

Ali, Nijemci se uzdaju u to da je Guardiolin povratak u Munchen moguć iz još tri razloga, osim njegovih neskrivenih simpatija prema tom gradu i Bayernu. Kada je prije tri godine odlazio od tamo, Pep je izjavio: "Vratit ću se u Njemačku." Nadalje, u Bayernu usprkos domaćim uspjesima nije osvojio Ligu prvaka, pa misle da bi ga nedovršeni posao mogao opet dovesti tamo. Konačno, Guardiola je više puta izjavio da nakon tri godine u nekom klubu osjeti zasićenje. U Cityju mu upravo prolazi jedna godina iznad njegovog limita. 
 

Pročitajte više