Bild: Ključ njemačke pobjede je u zaustavljanju Modrića i Petrića

ŠEST direktnih duela odlučit će o pobjedniku današnje utakmice između Njemačke i Hrvatske, piše "Bild". U srazu Nike Kovača i Ballacka, Luke Modrića i Torstena Fingsa, Vedrana Ćorluke i Lukasa Podolskog, Darija Srne i Marcella Jansena, Josipa Šimunića i Maria Gomeza, te Mladena Petrića i Lahma vidjet će se tko će danas s travnjaka u Klagenfurtu otići kao pobjednik i tako zauzeti prvo mjesto u grupi.

Veznjaci Niko Kovač i Michael Ballack "znaju se iz zajedničkih vremena u Bayernu", piše Bild. Hrvatski kapetan trebao bi "otežati život Ballacku" kad njemački plejmejker krene u ofenzivu.

"Luka Modrić je centralna figura hrvatske igre. Teško mu je oduzeti loptu, pokretljiv je, opasan po gol i ima fenomenalan pregled igre", upozoravaju u njemačkim novinama. "Ako ga Frings i Ballack zajednički izbace iz igre, to je već pola pobjede", nastavlja se.

"Hrvatskom izborniku sigurno nije promaklo kako je Poldi (Lukas Podolski) briljirao protiv Poljske. Branič Ćorluka iz Manchester Citya morat će paziti na njega", piše u Bildu. Nijemci pri ovoj usporedbi upozoravaju kako je Ćorluka dobar u priključivanju napadu i kako će Podolski morati "jako dobro paziti na te situacije".

Jansen će u duelu sa Srnom biti na velikoj kušnji, navodi se u Bildu. Taj je napadač nakon utakmice s Poljskom bio kritiziran i "izbornik Löw ga budno prati". Jansenova obrambena strana bila je lošija od dvije strane njemačke obrane u utakmici protiv Poljske. Jansen je odličan u igri prema naprijed, ali ima problema u obrani. "Protiv Hrvatske mora se iskazati. Problem mu je što mu sa suprotne strane terena dolazi opasni napadač Srna", piše Bild.

Gomez, koji u utakmici s Poljskom nije imao sreće, mogao bi biti uspješan protiv "stare i nepokretljive hrvatske obrane sa Šimunićem i Robertom Kovačem", pišu u Bildu. "Gomez ima tehničke sposobnosti, a može obrani parirati i na tjelesnom planu", zaključuje se o ovom srazu.

"Napadačka zvijezda Borussie Petrić bio je blijed protiv Austrije. Lahmov problem: Petrić se odlučio poboljšati, želi se iskazati. Lahm pak, kad je raspoložen, može zaustaviti bilo koga", piše u Bildu, sa zaključkom kako bi zaustavljanje Petrića i Modrića moglo biti ključ njemačke pobjede.

Ivica Olić u intervjuu Bildu obećao je kako će Hrvatska protiv Njemačke igrati bolje nego protiv Austrije. "Moramo igrati bolje nego protiv Austrijanaca. Moramo izvršiti pritisak na njemačku obranu. To će nam uspjeti, jer imamo dobru ekipu. Protiv Austrije smo dobro igrali samo prvih pola sata", rekao je.

J.D.

Pročitajte više